Soho House nedir? Kimler girebiliyor?

Aleyna Tilki 18 yaşına girince dünyanın çeşitli noktalarında bulunan Soho House'nun İstanbul Tepebaşı'ndaki kulübüne üye oldu. Haberden sonra herkes Soho House'nun ne olduğunu merak etmeye başladı. Peki Soho House nedir? Kimler gidebiliyor? Nerede var? Detaylar haberimizde...

Herkes tarafından büyük bir ilgi ile takip edilen Aleyna Tilki Soho House üye olmuş. 18 yaşına girince Soho House üye olan Aleyna Tilki'nin haberlerinin gündem olmasıyla birlikte Soho House'nun ne olduğu merak edilmeye başlandı. Peki Soho House nedir? Kimler girebiliyor? Nerede var? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

Soho House nedir? Kimler girebiliyor?

 

SOHO HOUSE NEDİR?

Soho House yaratıcı sektörlerde çalışan kişilerin üye olduğu bir kulüpler zinciridir. Londra, New York, Berlin, Toronto, Chicago, Los Angeles ve Miami’de bulunan kulüplerimizin 13.sü İstanbul’da açılıyor ve buna yenileri eklenmeye devam edecek.

 

PALAZZO CORPİ

Güçlü bir Cenevizli gemi imalatçısı olan Ignazio Corpi, 1873 yılında Konstantinopolis’in Avrupa yakası olarak bilinen bölgesinde ailesinin ismini taşıyacak görkemli bir ikametgâhın inşaası için talimat verdi. Projenin İtalyan mimarı Giacomo Leoni, Piemonte gül ağacından kapı ve pencere çerçevelerinden, yerler için Carrara mermerine kadar malzemelerinin çoğunu İtalya’dan getirtti. Yunan mitolojisinden sahneleri tasvir eden, giriş salonundaki olağanüstü duvar resimleri ile beraber büyük merdiven üzerinde ve The Great Hall’da yer alan çarpıcı tavan resimlerini yapmak için ünlü sanatçılar işe alındı. Binanın inşaası toplamda 9 yıl sürdü.

Ignazio’nun ölümünden sonra, yeğenleri ilk başta binayı Amerikan büyükelçisi John G.A. Leishman’a kiraladı. 1906 sonrasında ABD büyükelçiliği ve rezidansı olarak, 1937’den 2003 yılına kadar da ABD konsolosluğu olarak kullanıldı. 2014 yılında ise Soho House yoğun bir restorasyon çalışması ile Palazzo Corpi’yi eski görkemine kavuşturmak üzere çalışmaya başladı.

Soho House nedir? Kimler girebiliyor? - Resim : 2

ALEYNA TİLKİ

Türk şarkıcı. Ağustos 2016'da "Cevapsız Çınlama" single'ı ile Türkiye'de ses getiren bir çıkış yakalayarak tanındı.

Aleyna Tilki, 28 Mart 2000'de Of, Trabzonlu bir anne ve Konyalı bir babanın çocuğu olarak Konya'da dünyaya geldi. Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasına katılmasıyla ilk kez televizyonlarda görüldü. Ağustos 2016'da Türk besteci ve aranjör Emrah Karaduman'ın "Cevapsız Çınlama" adlı single'ında vokal olarak yer aldı. Single'ın YouTube'da yayınlanan klibi 2016'da Türkiye'de en çok izlenen video klip oldu ve bir yıl içinde 300 milyondan fazla izlendi. Böylece en çok izlenen Türkçe şarkı klibi unvanını yakaladı.[kaynak belirtilmeli] Şarkı ise MusicTopTR Resmî Listesi'nde 2 numaraya kadar yükseldi. Tilki, Temmuz 2017'de ilk solo single'ı "Sen Olsan Bari"yi yayımladı ve Türkiye'de aynı listede 1 numara oldu.


SİNGLE'LAR

"Cevapsız Çınlama" (2016) - Türkiye'de #2
"Sen Olsan Bari" (2017) - Türkiye'de #1


TELEVİZYON

Yetenek Sizsiniz Türkiye (2014)

VİDEO KLİP

"Cevapsız Çınlama" (2016)
"Sen Olsan Bari" (2017)


REKLAM

Fuse Tea (2018)

 

GECE KULÜBÜ
Gece kulübü, herkese açık müzikli, içkili eğlence yeri, insanların eğlenme amacıyla gittikleri, müzik eşliğinde dans edilen, alkol ağırlıklı içecek tüketilen, genelde gece açılan sabaha dek açık kalan mekânlardır. "Gece kulübü" adlandırması zamana göre isim değişikliğine uğramıştır. İlk başlarda disko, diskotek olarak adlandırılan bu mekanlar günümüzde gece kulübü ya da sadece kulüp olarak adlandırılır.

İşletme hakkını elinde tutan tütün mamulü, alkol ve alkollü içki satışı yapmak isteyen kişi ve kuruluşların gece kulübü işletmelerinin işletmenin bulunduğu yerin merkez yönetiminden yetki belgesi alması ve işletmenin gerekli denetçilerce denetimine izin vermesi gereklidir. Yine bu yasanın uygulandığı ülkelerden olan Türkiye de TAPDK izni olmaksızınalkol ve tütün ürünlerinin satışının olduğu mekânlara işletme hakkı verilmemektedir.

Soho House nedir? Kimler girebiliyor? ile ilgili etiketler VAR soho house nedir kimler girebiliyor nerede
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.