Soğuk hava ve rüzgarla birlikte çöl tozu da geliyor!

İstanbul'da hava sıcaklıkları yeniden düşüyor. Yarından itibaren şiddetli yağış ve rüzgar bekleniyor. Yağışların çarşamba gününe kadar süreceği tahmin ediliyor. Meteorolojiden yapılan son açıklamada ise toz taşınımı ile çamur yağışı uyarısı verildi.

Havaların ısınmasıyla kış geride kaldı derken, Meteoroloji'den İstanbul için yeni bir uyarı geldi. Meteorolojinin haftalık hava tahmin raporuna göre 3 gün boyunca İstanbul'da sağanak yağış etkili olacak.

TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR

Türkiye'nin batı ve iç kesimlerine yarın Afrika üzerinden toz taşınımı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın Afrika üzerinden toz taşınımı gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

ÇÖL TOZUNDAN KORUNMAK İÇİN MASKESİZ ÇIKMAYIN

Uzmanlar çöl tozunu solumanın zararlı olduğunu belirterek, maskesiz dışarı çıkılmaması gerektiğini söylüyor.

GÖRÜŞ MESAFESİ DÜŞECEK, YAĞIŞLAR ÇAMUR ŞEKLİNDE OLACAK

Pazartesi günü iç ve kuzey kesimlerde güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esecek rüzgarla birlikte yer yer toz savrulması da bekleniyor.​​​​​​​

Soğuk hava ve rüzgarla birlikte çöl tozu da geliyor!

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nin açıklamasında; yapılan son değerlendirmelere göre, yarın Marmara Bölgesi’nde toz taşınımının beklendiği kaydedildi.

Soğuk hava ve rüzgarla birlikte çöl tozu da geliyor! - Resim : 2

Yetkililer, toz taşınımı nedeniyle meydana gelebilecek görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, yağış ihtimali olan yerlerde ise çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti.

Soğuk hava ve rüzgarla birlikte çöl tozu da geliyor! - Resim : 3

 

 

Soğuk hava ve rüzgarla birlikte çöl tozu da geliyor! ile ilgili etiketler hava durumu İstanbul çöl tozu toz taşınımı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.