Sofuoğlu: 15 Temmuz’a benzer bir durum yaşanıyor! SuperHaber- Özel

Prof. Dr Ebubekir Sofuoğlu, Suudi Arabistan'da yaşananları SuperHaber'e değerlendirdi.

Suudi Arabistan’da Kral Selman'ın talimatıyla ülkedeki rüşvet ve yolsuzlukların engellenmesi için Yolsuzlukla Mücadele Komisyonunun kurulması kararlaştırıldı. 11 prens ve çok sayıda iş adamını 'yolsuzluk' gerekçesiyle tutukladı. Gelişmeler ile ilgili SuperHaber’den Arzu Erdoğral’a konuşan Prof.Dr Ebubekir Sofuoğlu, Suudi Arabistan’ın 15 Temmuz’a benzer bir durumu yaşadığını söyleyerek erken istihbarat sebebiyle karşı darbede bulunulduğunu ifade etti.

a893070b75af5d60043390a9d75d42f8

Sofuoğlu şunları söyledi:

Yaklaşık bir 10 gün önce Rex Tillerson Suudi Arabistan’ı ziyaret etti. Bu ziyaretten 1 hafta 10 gün sonra bu gelişmeler ile karşı karşıya kaldık. Bunu bir kenara koyalım. Diğer bir hususta Amerika, Suriye ve Irak’ta istediği sonuçları alamadı. PYD’ye bir devlet kurdurmak niyetindeydi. En batıda Afrin onun ortasında PYD’nin ele geçiremediği Cerablus mare hattı dediğimiz Fırat Kalkanı ile Türkiye’nin girdiği nokta. Ondan sonra Tel Abyad ve Kobani. Bu Cerablus mare hattıyla birlikte bu kuşağı birleştirip PYD’ye bir devlet kurduracaktı bunu başaramadı. DAEŞ’e bir devlet kurdurup daha sonra DAEŞ’e İsrail’e saldırtıp İsrail’i DAEŞ’in üzerine çekip İsrail’e bölgede alan açacaktı bunu da başaramadı. Bu bir tahmin değil yaklaşık 1.5 yıl önce DAEŞ lideri El Bağdadi güya kendisine yapılan “siz nasıl bir İslamcı örgütsünüz, hala İsrail’e atılmış bir taşınız yok” şeklinde suçlamalara karşın çıktı ve şu açıklamayı yaptı; “İsrail’e nasıl saldıracağımızı herkes yakında görecek” dedi. Evet, aslında saldıracaktı. Bu eleştirilere cevaben saldırmayacaktı. İsrail’e saldırıp İsrail’i üzerine çekecekti. Bugün PYD’ye savaşmadan bu bölgeleri teslim ettiği gibi İsrail’e de bölgeleri teslim edecek İsrail’de kendisine alan açmış olacaktı. İsrail’in bu yeni kazanımlarına karşı dünyada tabi bir infial olmayacak değil. İsrail’de buna şöyle bir cevap verecekti; Evet ben nefsi müdafaa için girdim fakat bu toprakları ilelebet tutmayacağım terk edeceğim diyerek kamuoyuna söyleyecek fakat hiçbir zaman çıkmayacaktı. Türkiye Amerika’nın bu oyununu bozdu. DAEŞ İsrail’e alan kazandıramadı ama Amerika’nın diğer partneri PYD’ye alan kazandırdı. Kobani’yi Tel Abyad’ı Mümbiç’i birçok bölgelere alan kazandırdı. Kamuoyunda birçok tartışmalar çıktı. DAEŞ’li teröristlere hiçbir şekilde saldırı olmuyor, DAEŞ’li teröristler serbest bırakılıyor şeklinde birçok açıklamalar çıktı. Canlı şahitler oldu. Rus haber ajansları bunları yazdı. Hatta en son Rakka’da DAEŞ’li teröristler helikopterler ile kurtarıldı şeklinde birçok medyaya haberler düştü. Bunlar bir tane olsa belki tesadüftür ikincisi tesadüf değildir. DAEŞ’e istediği alanı kazandıramayınca DAEŞ’in elindeki bölgeleri bir bir PYD’ye teslim ettirdi DAEŞ’e. Fakat Türkiye Fırat Kalkanı ile bunu önledi. Daha sonra ikinci hamle İdlib’e girerek belki yakınlarda bu adımı da göreceğiz. Türkiye’nin İdlib’ten sonra Afrin’e de müdahale edecek olması Amerika’nın Suriye’deki planlarını büsbütün sıkıntıya soktu. Irak’ta da Türkiye’nin Barzani’ye çok sert çıkışı İran ve Irak ile işbirliği içerisinde hareket etmesi daha sonra İngilizleri Talabani ile anlaşıp Kerkük’ün boşaltılmasını sağlaması Amerika’nın Irak’taki planlarını da suya düşürdü. Yani bu arada iki tane Amerika var. Bir tanesi Trump’ın Amerika’sı diğeri küreselcilerin Amerika’sı.

Bu sefer Rex Tillerson Suudi Arabistan’ı ziyaret etti. Buradaki hedef Irak ve Suriye’de sıkışan alanı genişletmek Türkiye, Irak ve İran’a yeni çatışma alanları açmak. Oradaki enerjiyi daha da geniş bir alana yaymak. Bir amaç buydu. Diğer amaç ise şu an zayıf bir ihtimal ama eğer Türkiye-İran ikilemine Suudi Arabistan’da dahil edilebilirse bu kez Amerika için hatta bütün batı ülkeleri için Ortadoğu’da ayaklarını basacak hiçbir yer kalmaz. Bunun için ne yapmak gerekir. Hem çatışmayı geniş alanlara yaymak hem de çok büyük olan ve çok zengin petrol yataklarına sahip Suudi Arabistan’ı 5 parçaya bölmek. 10 yıldır planlarında var. New York Times’ın haritaları var hatta bu konuda! Suudi Arabistan onlara göre çok büyük bir ülke halen. Dolayısıyla bu oyunu devreye koydular. Rex Tillerson’ın Suudi Arabistan’ı ziyaretinden sonra belli ki istediğini alamaması üzerine düğmeye basıldı. Suudi Arabistan açısından hadiseye bakacak olursak kuzeyinde Lübnan’daki İran etkinliği nedeniyle güneyinde de Yemende yine İran etkinliği nedeniyle kuzeyden ve güneyden sıkışmaya başlayınca bir de Türkiye’nin İran ile hareket etmesini fırsat bilen Amerika’nın telkinleri sonucu yalnız kalma tek başına hareket etme mecburiyeti hissetme sebebiyle Saad Hariri’ye Lübnan’da bir takım teşebbüslere girişmesini istedi. Etkinliğini Lübnan’da artırmasını istedi. Bunun üzerine karşılık Yemen’den geldi. Yemen’den füze saldırısı geldi. Suudi Arabistan güneyindeki ve kuzeyindeki İran tehlikesi ile uğraşmak için zaten tedbir alma teşebbüsü içerisindeydi. Fakat bu arada küreselciler düğmeye bastı. Biliyorsunuz tutuklananlardan bir tanesinin twitter’ın ortağı olduğu şeklinde söylentiler var. Kendisine Arap baharı denilen aslında Arap katliamı sürecinin burada da başlama ihtimalini önceden sezip tabiri caiz ise karşı darbe yaptı Suudi Arabistan.

Aslında çok güzel bir hamle yaptı. Yerinde bir hamleydi. Bizim 15 Temmuz’umuza benzer bir durumu yaşıyor şu an. 15 Temmuz’a benzer bir darbe ile karşılaştı. Buna Suudi Arabistan erken istihbarat sebebiyle karşı darbede bulundu. Erken davranarak doğru yaptı. İnşallah küreselcilerin burayı da karıştırmasına mani oldu diyebiliriz. Gelecekte benzer sıkışmalar benzer tutuklamalar ve karşı koymalar görebiliriz.

Sofuoğlu: 15 Temmuz’a benzer bir durum yaşanıyor! SuperHaber- Özel ile ilgili etiketler Suudi Arabistan yolsuzluk Darbe 15 Temmuz ebubekir sofuoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.