Sofraların vazgeçilmezi mercimek çorbası nasıl yapılır?

Mercimek çorbası yaz kış farketmeksizin hemen hemen her mevsim tüketilir. Tarifi pratik olan bu çorba öğrenci evlerinin kurtarıcısı, anne mutfaklarının da baş tacıdır. Mercimek çorbasını yaparken herkesin tarzı farklıdır. Hem pratik hem doyurucu olan bu tarifi sizlerle buluşturuyoruz. işte pratik mercimek çorbası tarifi. Mercimek çorbası yaparken hangi malzemeler kullanılır? Mercimek çorbasının püf noktaları nelerdir? Annenizin tarifi kadar sıcak bir mercimek çorbası tarifini sizlerle buluşturuyoruz...

Çorba Türk yemek kültürünün vazgeçilmez bir yemek türüdür. Türk sofralarının en önemli parçalarından biri çorbadır. Bunların arasında da Mercimek çorbası başı çekmektedir. Mercimek çorbası hem pratik olmasıyla hem lezzetiyle sofralarımızdan eksik olmaz. Beslenme uzmanlarının da dile getirdiği "sofradan çorbayı eksik etmeyin" sözü ile çorbanın sofralarımızdaki önemi ortaya çıkmaktadır.işte pratik mercimek çorbası tarifi. Mercimek çorbası nasıl yapılır? Mercimek çorbası yaparken hangi malzemeler kullanılır? Mercimek çorbasının püf noktaları nelerdir?

Kışın vazgeçilmezi olan mercimek çorbası yazında özlenen ve aranan bir lezzetleri arasında… Okuyucularımızın en çok aradığı tariflerden biri olduğunu görünce biz de açık ve net bir anlatım ile mercimek çorbası tarifi verdik.

sfdsdasd

MERCİMEK ÇORBASI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 litre su
Karabiber
Kırmızı toz biber
Tuz

HAZIRLANIŞI

Çorba tenceresini ocağa alalım tereyağını eritelim. Tereyağı eriyince yemeklik doğranmış soğanları ilave edelim. Soğanlardan sonra havuçları ufak doğranmış şekilde ilave edelim. 1-2 dakika soğanla beraber havucu kavurduktan sonra kırmızı mercimeği ekleyelim. Küçük doğranmış patatesleri de ekledikten sonra 1 litre suyu ilave edelim. Çorbayı karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatarak çorbayı pişirelim. Sebzeler pişince tuzunu, karabiberini ve toz kırmızı biberi ekleyip karıştıralım. Çorbayı püre haline getirmek için el blendırından geçirelim. Çorbamız böylelikle servise hazır hale gelecektir. Toplamda 10 dakikada hazırlayabilir. 15 dakikada pişirebilirsiniz. Bu malzemeler yaklaşık 4-6 kişiliktir. Toplam kalori miktarı 385'dir. Çorbamız çeşitli sebeplerden dolayı koyu veya sıvı olabilir, telaş yapmanıza hiç gerek yok. Malzemeyi tutturamamış olabilir veya ölçüyü kaçırmış olabiliriz. Gayet normal böyle şeyler. Malzeme listesinde geçen su bardağı ölçüsü 250ml olan su bardaklarından. Her evdeki su bardağı değişkenlik gösterebilir o yüzden çorbanın kıvamı değişebilir. Eğer çorba koyu olursa sıcak su ilave edebiliriz. Eğer çorbamız sıvı olursa kıvamını koyulaştırmak için içerisine biraz tereyağı katabilirsiniz. Çok sıvı olursa eğer önce bir miktar un alarak tereyağında kavurduktan sonra çorbadan biraz alıp kavrulmuş una ekleyelim ve tekrar çorbaya ilave edip koyuluğunu ayarlayalım. Ek olarak acılı seviyorsanız tereyağında kırmızı pul biber kızdırarak yiyebilirsiniz.

SDSDFSAS

MERCİMEK ÇORBASI YAPMANIN PÜF NOKTASI

*Mercimek çorbasını yapmadan önce soğanı küp küp doğrayıp biraz yağda kavurduktan sonra mercimekle pişirirseniz daha özlü olacaktır.

*Çorbanızın suyunu fazla koyduysanız ve özleşmediyse içine biraz sıcak su ve bir kaşık kadar unu karıştırıp dökün ve iyice kaynatın.


*Et suyu yerine tavuk suyu ya da bulyonlar da kullanabilirsiniz.

*Düdüklü tencere ile pişirdiğinizde diğer tencerelere nazaran daha kısa sürede pişirirsiniz.

WQRQWRQ

KIRMIZI MERCİMEĞİN FAYDASI NELERDİR?

Özellikle kış aylarının vazgeçilmezi olan kırmızı mercimeğin faydası saymakla bitmiyor. İşte uzmanların sık sık tüketilmesini istediği kırmızı mercimeğin faydaları

Mercimek, baklagiller ailesine mensup olan ve hanımların mutfağında hiç eksik olmayan bir yemeklik malzemedir. İçinde bol lif ve yararlı protein olan mercimek, B vitamini, demir, kalsiyum, manganez, sodyum, çinko ve fosfor mineralleri açısından zengindir. Özellikle B vitamini beslenmede çok gerekli olan bir vitamindir. Beyin ve sinir sağlığından, mide ve sindirime kadar gerekli olan B vitamini açısından zengin yiyecek mercimek daima sofralarımızda olmalıdır.

İŞTE KIRMIZI MERCİMEĞİN TÜM FAYDALARI

-Besleyici değeri son derece yüksek olan kırmızı mercimek, vücut ve beyin gelişimi için fayda sağlar.

-Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etkisi vardır. Bu etkisi sayesinde bağışıklık sistemine bağlı gelişebilecek hastalıklara karşı koruma sağlar.

-Kırmızı mercimek anne sütünü arttırıcı etkiye sahiptir.

-Bağırsak hareketlerini arttırmak için tüketilebilir.

-Ağır işlerde çalışan ve sporla uğraşan kişiler mercimek tüketerek enerjilerini arttırabilirler.

-İçeriğinde yer alan lifler sayesinde kan şekerini düşürücü etki sağlar. Bu sebeple diyabet hastaları gönül rahatlığıyla mercimek tüketebilir.

-Potasyum içeriği sayesinde hipertansiyonu düşürücü etki yaratır.

-Kabızlığa karşı iyi gelir.

-Kolesterol seviyesini dengeler ve kan akışını arttırır.

-Kalp krizi riskini azaltır. Kalp ve damar hastalıklarına karşı faydalıdır.

-Vücudu kanser hastalığına karşı korur.

-Besleyici özelliği yüksek olduğu için çocukların beyin ve vücut gelişimi için faydalıdır.

-Folik asit içeriği ile kansızlığa karşı iyi gelir.

-Sinir sisteminin kuvvetlenmesi için tüketilebilir.

-Kaynatılarak suyu tüketildiğinde kas ağrılarından kurtulmak mümkün olur.

-Gebelik döneminde anne ve bebek için faydalıdır.

-Vücutta biriken zararlı maddeleri dışarı atmayı kolaylaştırır.

-Protein bakımından zengin içeriğe sahiptir.

Sofraların vazgeçilmezi mercimek çorbası nasıl yapılır? ile ilgili etiketler mercimek çorbası tarifi mercimek çorbası nasıl yapılır mercimek çorbası püf noktaları mercimek çorbası
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.