SMA tarama test sonucunuz riskli ise tüp bebek masraflarınız devletten!

SMA taraması evlilik öncesi zorunlu oldu. Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklamayı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptı. SMA taraması ile kalıtım yoluyla geçen hastalığa önlem alınacak. SMA tarama testiniz risk grubundaysa tüp bebek masraflarınızı devlet karşılayacak. İşte detaylar...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SMA Bilim Kurulu Toplantısında ele alınanan detayları kamuoyu ile paylaştı. Spinal Müskülür Atrofi ya da bilinen adıyla SMA hastalığı ile ilgili alınabilecek önlemler konusunda bilgilendiren Koca, evlilik öncesi SMA taramasının da artık zorunlu olduğunu söyledi.

SMA Taramasının nasıl yapıldığını, tarama testinin ücretsiz olup olmadığını da verdiği bilgilerle yanıtlayan Bakan Koca, tarama testinin ücretsiz olduğunu sözlerine ekledi.

PEKİ SMA RSİK GRUBUNDAYSANIZ NE OLACAK?

Nihai bir tedavisi olmayan ve kalıtım yoluyla geçen SMA hastalığı evlenecekk çiftler için zorunlu hale getirildi. Tarama testi sonucunda çocuklarında SMA hastalığı riski oluşabilecek çiftlere ise Tüp bebek tedavisi önerilecek. Tüp bebek tedavisinin masraflarını ise devlet karşılayacak.

Alınan karar birçok kesimden desteklendi. Uzun süredir kamuoyunu da meşgul eden bu amansız hastalığın tedavisinde kullanılan meblağlar rahatsızlık uyandırıyordu.

 

 

SMA tarama test sonucunuz riskli ise tüp bebek masraflarınız devletten! ile ilgili etiketler sağlık sma hastalığı sma taraması sma test sonucu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.