Sloukas Atatürk pankartını neden tutmadığını anlattı

Kostas Sloukas: "Atatürk pankartı olayı yaşandığında hem kökenime hem de ülkemin tarihine saygı duymalıydım. Büyükannem İzmirli. Atatürk tarafından zulüm gördü. Türkiye'nin saygı duyulan bir tarihi var ama benim de kendi tarihim var."

Fenerbahçe'nin unutulmaz Yunan guardı Kostas Sloukas, Türk bayrağı, Yunanistan-Türkiye ilişkileri ve Mustafa Kemal Atatürk üzerine görüşlerini paylaştı. Olympiacos'un resmi sitesine geniş bir röportaj veren Sloukas, Fenerbahçe'yle THY Euroleague şampiyonu olduklarında neden Yunanistan bayrağı açmadığını anlattı.

2015-20 arası 5 sezon Sarı-Lacivertli formayı giyen 30 yaşındaki basketbolu, 2016-17 sezonunda yaşanan THY Euroleague zaferinde takımın en önemli isimlerinden biriydi. Ancak şampiyonluk maçında Fenerbahçe'nin tüm yabancı oyuncuları kendi ülke bayraklarıyla kutlama yaparken Sloukas'ın Yunanistan bayrağı açmaması bazı çevrelerce art niyetli yorumlanmıştı.

Sloukas Atatürk pankartını neden tutmadığını anlattı

Sezon başında Olympiacos'a geri dönen Kostas Sloukas, o günleri anlattı:

TAMAMEN SAYGIMDAN DOLAYI YAPTIM

"Euroleague'i kazandıktan sonra İstanbul'a döndüğümüzde, diğer takım arkadaşları kendi ülkelerinin bayraklarını tutarken ben Yunan bayrağıyla kutlama yapmadığım için Yunanistan'da sorun olmuştu. Yunanlı Sloukas'ın 25 bin Türk arasında Yunan bayrağını neden açmadığını merak ettiler. Bunu tamamen saygımdan dolayı yaptım. Ben bu olay hakkında yazan beni suçlayanlardan daha Yunan'ım. 10 yaşımdan beri Milli takımdayım. Milli takım için savaştım, Milli takım için tek ayakla oynadım. Türkler ise beni herkesten daha iyi anladı ve Türkiye Ligi play-offlarında ilk maçı oynadığımızda herkes saonda Yunanistan bayrağı açtı. Bu benim için en büyük zaferdi. O gün soyunma odasında iki elimi yüzüme kapayarak ağladım. Türkler benim neden öyle davrandığımı bazı Yunanlılardan daha iyi anlamıştı."

Sloukas Atatürk pankartını neden tutmadığını anlattı - Resim : 2

ATATÜRK PANKARTINI NEDEN TUTMADI?

Sloukas, Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ı konuk ettiği maç öncesi 10 Kasım nedeniyle sahaya "81. yılında Atamızı özlem ve saygı ile anıyoruz" yazan bir pankartla çıkıldığı sırada o pankartın ucundan tutmayı reddetmişti. Bu hareketi Türkiye'de büyük tepkiyle karşılanan ancak Yunanistan'daki malum çevrelerce alkışlanan yıldız isim kendisini şöyle savundu:

"Orada kendi mantığıma göre kararlar verdim ve şöyle düşündüm: 'Evet, Yunan'ım ama yaşadığım ve para aldığım ülkeye saygı duymalıyım. Bayrağımızı tutmamış olmam, Yunan olmadığım anlamına gelmez. Öte yandan Kemal Atatürk'ün pankart olayı yaşandığında hem kökenime hem de ülkemin tarihine saygı duymalıydım. Büyükannem İzmirli. Atatürk tarafından zulüm gördü. Ben onun ölümünden sonraki 85 yıldır pankartı açamadım. Türkiye'nin saygı duyulan bir tarihi var ama benim de kendi tarihim var. Yapmam gerekeni yaptım. Çok gürültü koptu. Maçtan önce birden bire bize pankartla çıkmamızı söylediler. Tam olarak ne olduğu konusunda bilgilendirilmedim. Ayrılırken kaptana (Melih Mahmutoğlu)  pankartta ne yazdığını sordum ve sonra içeriği öğrendim. Takım arkadaşlarımın yanında durmanın doğru olduğunu düşündüm, ama tutmam. Türkiye'nin kendi tarihi var ve buna saygı duyuyorum. Ancak Yunanistan'ın Türkiye'yle çelişen kendi tarihi var. Ben Yunanım ve kendi hikayem var. Her şeye rağmen takımın beni yüzde 100 destekledi ve hiçbir şikayetim yok. Fenerbahçe beni hem zor hem de kolay zamanlarda destekledi. O hep benim yanımdaydı. "

KAYNAK: 

Sloukas Atatürk pankartını neden tutmadığını anlattı ile ilgili etiketler Fenerbahçe Beko kostas sloukas olympiacos
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.