Slaven Bilic: Mesut Özil Fenerbahçe'yi tek başına şampiyon yapamaz

Beşiktaş'ın eski teknik direktörlerinden Slaven Bilic, A Milli Takım'ın kadrosuna övgüler yağdırdı. Fenerbahçe'nin Mesut Özil transferini de yorumlayan Hırvat çalıştırıcı, "Bir oyuncu asla tek başına bir takımı şampiyon yapamaz. Çok büyük oyuncu ancak Fenerbahçe'nin şampiyon olması için daha fazlasına ihtiyacı var" dedi.

Hırvat teknik direktör Slaven Bilic, devre arasında Arsenal'den Fenerbahçe'ye transfer olan Mesut Özil'i değerlendirdi. Fanatik gazetesine röportaj veren Bilic, "Tak başına şampiyon yapamaz" vurgusu yaptı.

West Bromwich Albion'ı Premier League'e çıkarttıktan sonra Aralık ayında kovulan ve şu an kariyerine Çin'in Pekin Guoan takımında devam eden 52 yaşındaki çalıştırıcı, Lionel Messi örneğiyle Mesut Özil transferini değerlendirdi: 

"Bir oyuncu asla tek başına bir takımı şampiyon yapamaz. Örneğin Barcelona, Lionel Messi'ye sahip ama her zaman şampiyon olamıyor; tıpkı bu sezon olduğu gibi. Sadece Messi değil, İtalya'da Cristiano Ronaldo'lu Juventus, Fransa'da Mbappe ve Neymar'lı PSG de takımlarını şampiyon yapamadı.

Mesela NBA'deLakers, LeBron James'li ilk sezonunda şampiyon olamadı. Ancak çevresine 1-2 yıldız daha gelince bunu başardı. Buradan yola çıkarak F.Bahçe'de de Mesut'un şampiyonluk için büyük bir sorumluluğu olur ama mutlaka takımdaki diğer oyunculara ihtiyaç duyar.

Mesut, benim Premier Lig hocalığı dönemimde Arsenal'deydi. İlk başlarda çok iyi oynuyordu ama kulüpteki dönemi istediği gibi sonlanmadı. Türkiye'de hayali olan, tuttuğu takıma geldi. Çok büyük oyuncu ancak Fenerbahçe'nin şampiyon olması için daha fazlasına ihtiyacı var."

TÜRKİYE'NİN BÜYÜK OYUNCULARI VAR

2013-15 arası iki sezon Beşiktaş'ta görev yapan ve Türk futbolunu yakından tanıyan Bilic, EURO 2020 öncesi Bizim Çocuklar'dan da özgü dolu sözlerle bahsetti:

"Türkiye'nin oyuncuları gerçekten büyük oyuncular ve büyük çoğunluğu yurt dışında forma giyiyor. Sadece büyük isimler değil aynı zamanda genç futbolcular var. Burak'ın yanı sıra Çağlar, Ozan Kabak, Merih Demiral, Hakan Çalhanoğlu, Zeki Çelik ve Okay Yokuş'lu gibi birçok önemli isim kadroda."

"Artık daha fazla yurt dışında oynayan ve çok iyi bir jenerasyona sahip bir Türk Milli Takımı var. Açıkçası Türkiye'ye karşı oynamak, eskiye göre şimdi daha zor. Şenol Güneş gibi çok tecrübeli bir teknik adam başlarında. Karşımızda; enerjisi yüksek, mütevazı, başarıya aç ve odaklanmış bir takım görüyorum. Türkiye'deki futbol iklimini bilen biri olarak insanlar, sürekli bu jenerasyonu 2002 ile karşılaştırıyorlar. Hırvatistan'da da 1998 ile 2018'deki takım için aynı durum söz konusu."

RÖPORTAJIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Slaven Bilic: Mesut Özil Fenerbahçe'yi tek başına şampiyon yapamaz ile ilgili etiketler Slaven Bilic Mesut Özil Fenerbahçe
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.