Skandal: Washington polisi terör yandaşları için 'barışçıl eylemci' dedi, Erdoğan'ın korumalarını suçladı!

Washington Emniyet Müdürlüğü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasında Türk korumalarının, Türk Büyükelçiliği önündeki PKK yandaşlarının çıkardığı olaylara müdahalesine ilişkin, 'barışçıl gösteri düzenleyen protestoculara saldırı' tespit edildiğini açıkladı.

Washington Emniyet Müdürlüğü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasında Türk korumalarının, Türk Büyükelçiliği önünde 'barışçıl gösteri düzenleyen protestoculara saldırdıklarının' tespit edildiğini açıkladı.

Washington DC Polis Şefi Peter Newsham ve Washington Belediye Başkanı Muriel Bowser, Büyükelçilik önünde çıkan kavgaya dair açıklama yaptı.

wanted

'ABD'YE GELİRLERSE TUTUKLANACAKLAR'

Newsham, şunları söyledi: "Türk korumaların barışçıl gösteri yapanlara saldırdığını keşfettik. Olaya karıştığı tespit edilen 16 kişi yakkında yakalama kararı çıkardık. 2'si Kanada, 2'si ABD, geri kalanlar Türk vatandaşı. Erdoğan'ın korumaları ABD'ye geri gelirlerse tutuklanacaklar. Bu kesin bir karardır."

wanted2

'ŞU ANA KADAR 2 KİŞİ TUTUKLANDI'

Newsham, şöyle devam etti: "28 yıllık polislik kariyerimde Erdoğan'ın korumalarının yaptığı gibi bir saldırı görmedim. Şu ana kadar 2 kişi tutuklandı. Olaya karışan diğer Türk güvenlik görevlileri hakkında yakalama emri çıkarıldı. Hala kimliği tespit edilememiş, olaya karışmış kişiler de var. Amerika ve özellikle Washington'da bizler barışçıl gösteri hakkına saygı duyuyor ve koruyoruz. Bu kişiler eğer ABD'ye gelirlerse tutuklanacaklar."

wanted3

TERÖR YANDAŞLARI TÜRKLER'E SALDIRIP, HAKARETLER ETMİŞLERDİ

Büyükelçilik Rezidansı önünde toplanan ve ellerinde, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterleri ile YPG paçavraları taşıyan az sayıdaki terör örgütü destekçisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın girişi esnasında Türkiye aleyhine slogan atmaya başlamıştı. ABD polisinin yetersiz güvenlik önlemi aldığı ve terör örgütü yandaşlarının tahriklerine müdahale etmediği esnada çıkan arbedede Alp Kenan Dereci adlı Türk vatandaşı başından yaralanmıştı.

Skandal: Washington polisi terör yandaşları için 'barışçıl eylemci' dedi, Erdoğan'ın korumalarını suçladı! ile ilgili etiketler ABD Erdoğan Kavga korumalar tutuklama
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.