Skandal DEAŞ savunması: Ama kadınlar, çocuklarını babalarına karşı kullanıyor...

Cemil Barlas, Reina teröristinin yakalanmasının ardından, "Katil, çocuğu ile yakalanmış. Katili konuşturmak için o çocuk da ne şekilde kullanılması gerekiyorsa kullanılmalı. Ahlaki sakınca yok" mesajı paylaşmıştı.

Bu mesaj çok sert eleştiriler alırken, Medyaradar'dan Alev Gürsoy Cimin'e konuşan Barlas o sözlerini savundu.

"Teröriste çocuğu üzerinden gözdağı verilebileceğinde" ısrar eden Cemil Barlas skandal ifadeler kullandı.

Skandal DEAŞ savunması: Ama kadınlar, çocuklarını babalarına karşı kullanıyor...

Barlas, "Hiç farklı değil. Neticede anne çocuğu kullanırken işkence mi yapıyor çocuğa. Ben diyorum ki baskı yapılacak kişi çocuk değil babasıdır. Çocuğu kullanın, gözünü korkutun. Devlet de bu çocuğu alıp kullanınca işkence mi yapacak. Buna işkence yapılacağını düşünenlerin kendi kafası sapık."

İşte o röportajın ilgili bölümü:

“ÇOCUK ÜZERİNDEN GÖZDAĞI VERİLİP BÜLBÜL GİBİ KONUŞTURULABİLİRDİ”

Mesela o çocuğa ne yapılabilirdi. Ne demek istediniz?

Bakın Mehmet Ali Ağca yakalandı. Yıllarca bize hiçbir şey söylemedi. Gitti İtalya’da röportaj bile verdi ama sözleri hep yalan dolandı. Şimdi bu Reina saldırganı da yakalandı, bir sürü yalan söylüyor. Sözde asıl hedefi Taksim’miş vs. İpe sapa gelmez bir sürü ifade. Burada 50 kişiyi öldürmüş kanlı bir terörist ve örgüt üyesi var. Ondan öğrenilecek her kelime hayati önem taşıyor. Bir 50 canın daha gitmemesi açısından. Nitekim teröristin kendisi dedi ki “çocuğumu getirin, ben her şeyi söylerim” Siz de bu çocuk üzerinden onu korkutup, konuşturabilirsiniz. Bunu nasıl yaparsınız? “Çocuğu alacağız şuraya vereceğiz, buraya vereceğiz, şu olacak, bu olacak” bir yığın şey yapabilirsiniz. Bu onun hassas noktası ve kullanılması da çok normal. Dersin ki; çok kötü bir şey yapacağım çocuğa, illa öyle bir şey yapacaksın anlamına gelmiyor bu. Ama o katili korkutacaksın ve o bülbül gibi şakıyacaktı. Sonuçta çocuğa bir şey yapmıyorsun, çocuk üzerinden babaya gözdağı verip korkutuyorsun. Mesela çocuğu ona buna, şuna veririm, DAEŞ’e veririm gibi bir sürü şey. Söyleyip onu korkutabilirsin. Zaten 4 yaşındaki bir çocuğa normal şartlarda ne yapabilirsin ki? Burada amaç babasının konuşturulmasıydı. Hala da o sözlerimin arkasındayım. Keşke o çocuk emniyetin elinde olsaydı, adam diyor ki “Çocuğumu verin ben bülbül gibi öteceğim.”

Peki, neden yanlış anlaşıldınız o halde. Çünkü çok büyük bir tepki oluştu?

Ben yanlış anlaşılmadım, onlar yanlış anlamak istiyor.

“ONLAR YAPINCA GIKLARI ÇIKMIYOR BEN DEYİNCE KIYAMET KOPUYOR”

Sonuçta 4 yaşındaki bir çocuktan bahsediyoruz ama Cemil Bey…

Şimdi politik doğruculuk diye bir şey var. Kadınlar mesela boşanmış, boşanmamış. Çocuklarını babalarına karşı kullanmak için neler yapıyorlar neler. Kimsenin gıkı çıkmıyor, ben bu teröriste yapılsın dediğim zaman kıyamet kopuyor. Bu şimdi kasıtlı bir şey.

“ONLARIN KAFASI ASIL SAPIK”

İki örnek birbirinden çok farklı değil mi?

Hiç farklı değil. Neticede anne çocuğu kullanırken işkence mi yapıyor çocuğa. Ben diyorum ki baskı yapılacak kişi çocuk değil babasıdır. Çocuğu kullanın, gözünü korkutun. Devlet de bu çocuğu alıp kullanınca işkence mi yapacak. Buna işkence yapılacağını düşünenlerin kendi kafası sapık.

“O ÇOCUKLAR ÖYLE RAHAT OLMAYACAK BU ÜLKEDE”

Sizin de bir çocuğunuz var. Empati kurun isterseniz?

Empati kurduğum için bunu söylüyorum zaten. Empatiyi kurdum o teröriste en kötü ne yapılabilirse onu söylüyorum. Ben terörist olsam, çocuğuma bir şey yapılmamasını isterdim, tek korkum o olurdu. Teröriste kibar mı davranacağız yani. Çocuğa bir şey yapmıyoruz, babaya yapıyoruz. Ayrıca bu teröristler de bilsinler ki çocukları da rahat olmayacak bu ülkede. Şimdi ABD’de bir terör olayı olduğunda yedi sülalesini alıp gerekirse Guantanamo'ya atıyorlar.

“ONLARIN DA ÇOCUKLARI VARDI”

Suç kişiseldir, babanın işlediği suç çocuğu nasıl kapsar? Burada sakat bir bakış açısı var bence. Bunlar çocuk…

Elbette çocuk. Ona sözüm yok. Bakın 50 kişi ölmüş, Türkiye’nin milyarlarca dolarlık turizm geliri gitmiş, canlar gitmiş. Ayrıca o 50 kişinin de çocukları vardı. Peki, onların çolukları çocukları ne düşünüyor?

“DEAŞ’E GERİ VERİRİZ DİYE KORKUTULABİLİRDİ”

Peki, bu çocuk bulunduğu takdirde ne yapılmalı. Var mı bir öneriniz?

Bulunursa bu adama göstereceksin. “Bulduk çocuğu eğer bir yalan söylersen Suriye’ye geri göndeririz, DEAŞ’E geri veririz” diyeceksin. Veya psikolojisine bakacaksın ve sevmediği ne varsa onu yapacağız diyeceksin. Adam zaten kendisi söyledi çocuğumu bulun ne gerekirse yaparım diye. Bu çocuğa bir şey yapmaya bile lüzum yok. En fazla verirsin çocuk esirgeme kurumuna büyüyecek orada. Yapılacak olan bu. Ama teröriste bu rahatlığı vermeyeceksin, o korkacak çocuğu adına. Acaba ona ne yaparlar diye endişe duyacak.

Skandal DEAŞ savunması: Ama kadınlar, çocuklarını babalarına karşı kullanıyor... ile ilgili etiketler DEAŞ Çocuk Cemil Barlas reina
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.