Skandal bildiriye 'TCK 316' soruşturması

104 emekli amiralin hazırladığı bildiriye ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından TCK’nın 316. maddesi kapsamında yürütülen soruşturmada, bildirinin hazırlanmasına öncülük eden kişilerin tespit edildiği ve bu isimlerin önümüzdeki günlerde ifadeye çağrılacakları bildirildi.

Habertürk'ün haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma devam ediyor. Soruşturmada ilk olarak bildirinin nasıl hazırlandığı üzerinde duruldu. Bildiriyi hazırlayan isimlerin tespit edildiği ve bu isimlerin önümüzdeki günlerde ifadeye çağrılacağı belirtildi.

 Soruşturmanın TCK 316. maddesi kapsamında yürütüldüğü öğrenildi. “Suç için anlaşma” maddesi şöyle:

“Bu kısmın dördüncü ve beşinci bölümlerinde yer alan suçlardan herhangi birini elverişli vasıtalarla işlemek üzere iki veya daha fazla kişi, maddi olgularla belirlenen bir biçimde anlaşırlarsa, suçların ağırlık derecesine göre üç yıldan oniki yıla kadar hapis cezası verilir.”

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada “Bildiriyi hazırlayanlar ile varsa irtibatlı oldukları kişilerin tespiti ve yasal gereğinin takdir ve ifası amacıyla soruşturma başlatıldığı” kaydedilmişti.

 

Skandal bildiriye 'TCK 316' soruşturması ile ilgili etiketler soruşturma amiraller
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.