Siyonist ambargosu Elon Musk'a geri adım attıramadı!

Tesla, SpaceX ve sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk, İsrail'in Gazze'de katliama yol açan saldırılarına tepki gösterdiği için Yahudi karşıtı olmakla suçlandı. ABD’li şirketlerin X' e reklam boykotu ile karşılaşan Musk ise geri adım atmadı. Reklamlarını çeken büyük firmaların kararlarını umursamadığını belirten Musk, "Ben inandığım şeyleri söylüyorum. Bunun için para kaybedersem de kaybederim" dedi.

Elon MuskGazze'de binlerce sivili öldüren İsrail'in saldırılarına tepki gösterdiği için ABD'li şirketlerin ambargosuna uğradı.

Gazze'de uzun vadeli barış için çağrıda bulunduktan sonra Yahudi karşıtı olmakla suçlanan Musk, bazı şirketlerin X'e reklam boykotu ile karşılaştı.

MUSK, AMBARGOYA KARŞI GERİ ADIM ATMADI

Katıldığı bir yayında kendisine Tesla yatırımcılarının da endişeleri sorulan Musk ise Gazze'de yaşanılanlara ilişkin söylediklerinden pişmanlık duymadığını ifade etti.

Gazze için attığınız tweet'ler şirketinize zarar vermiyor mu sorusuna cevap veren Musk, "Ben inandığım şeyleri söylüyorum.  Bunun için para kaybedersem de kaybederim" ifadelerini kullandı.

Musk, bir kullanıcının X'te yaptığı, "Yahudiler, insanlardan kendilerine karşı kullanmayı bırakmalarını istedikleri nefreti tam da beyazlara karşı kullanıyor" paylaşımına "Gerçekleri söyledin" yorumunu yapmıştı.

DISNEY VE APPLE REKLAMLARINI ÇEKTİ

Tepki çeken bu yorumun ardından, Disney, Apple gibi bazı şirketler reklamlarını platformdan çekmişti.

Konuya ilişkin Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Musk, "Yahudi karşıtlığını teşvik etmekle" suçlanırken, "Yahudi karşıtı ve ırkçı nefretin iğrenç şekilde teşvik edilmesini en güçlü ifadelerle kınıyoruz" denilmişti.

Musk, antisemitik (Yahudi karşıtı) olduğu iddialarına karşı "İnsanlık için sadece en iyisini ve herkes için müreffeh ve heyecan verici bir gelecek dilediğini aktaran Musk, "Hiçbir şey gerçeklerden daha fazlası olamaz" ifadelerini kullandı.

Siyonist ambargosu Elon Musk'a geri adım attıramadı! ile ilgili etiketler Elon Musk Siyonizm İsrail Gazze Hamas Savaş
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.