"Siyasetin bir kısmının yatıştırıcı ilaçlar kullanması gerek"

Türkiye'de politik fanatizmin yaşandığını söyleyen Avukat Faik Işık, günümüzde fert başına 4 depresyon ilacı kullanıldığını hatırlatarak siyasette bazı kişilerin de yatıştırıcı ilaç kullanmasının faydalı olacağını söyledi. Bu çerçevede CHP'li Engin Özkoç'un söylemlerinin kürsü dokunulmazlığı olarak nitelenemeyeceğini belirten Işık, "Yasal açıdan Meclis'te dokunulmazlığının kaldırılmasını gerektirecek bir eylem gerçekleşmiştir" dedi. Işık, Erdoğan'ın af yetkisini hatırlatarak Özkoç'a tüyo verdi.

CNN Türk'te Başak Şengün'ün hazırlayıp sunduğu Gece Görüşü programında, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik skandal sözlerini değerlendiren Avukat Faik Işık politik fanatizmin hüküm sürdüğü bir ortam yaşandığını söyledi. 

Işık, "Öyle acımasısız ki bir sözü kimin söylediğine bakıyoruz. Benim adamım söylerse başka bakıyorum. Onun adamı söylerse başka bakıyorum" dedi. 

Siyasi iklimi bu sözlerle resmeden Işık, ülke insanı olarak günde 4 depresyon ilacı kullanılan bir ortamın olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Kişi başına 4 tane depresyon ilacı düşen bir şartta yaşıyoruz. Siyasetin bir kısmının da Xanax manac gibi yatıştırıcı ilaçlar kullanması gerektiğini görüyoruz. Çünkü sinirlendiği zaman nerede duracağını bilmiyor. Bilmediği yerin bir kısmı, siyasal etik içerisinde kalabilir. Bir kısmı ceza hukuku içerisinde kalabilir. Sayın Özkoç'un sözlerinin bir kısmı ceza hukuku içerisinde." 

Başak Şengül bu noktada yasama sorumsuzluğunu sorunca Işık, " Kürsü dokunulmazlığı aslolan odur. Milletvekillerine dokunulmaz falan değildir. Yasama faaliyetleri dolayısı ile yaptıkları işlerden dolayı sorumsuzluktur. Kürsüdeki faaliyetlerinden dolayı sorumsuzluktur. Milletvekiliyim sokağa çıkmışım dokunulmazlığım var. Sana bir çakayım, ona bir küfür edeyim, ona başka bir şey yapayım. Sen benim kim olduğumu biliyor musun? diyeyim. Sen bana nasıl ceza yazarsın diyeyim. Ötekine bir şey yapayım. Sonra da diyeyim ki milletvekilliği dokunulmazlığı. Milletvekili dokunulmazlığı sizin dışarıda suç işlemeniz için verilmiş bir dokunulmazlık değildir." dedi. 

Özkoç'un dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin tartışmalarla ilgili olarak da Işık şunları söyledi:

"Dokunulmazlığın kaldırılmasına gelince. Bu hassas bir konu iki noktadan bakmamız gerekir. Hukuki açıdan dokunulmazlığın kaldırılmasına engel hiçbir konu yok. Yani formel açıdan dokunulmazlığı kaldırabilirsiniz. Yasal olarak Meclis'te dokunulmazlığını kaldıracak ağırlıkta bir eylem gerçekleşmiştir. Bu eylem Tayyip Beyi seven, Cumhurbaşkanını seven insanları üzmüştür. Ve rejimin işleyişi açısından ve siyasi gelenekler açısından da başkaca cumhurbaşkanlarına bu tür tavır içerisinde bulunulmaması için de hukuki süreç bir noktaya getirilebilir."

"Siyasetin bir kısmının yatıştırıcı ilaçlar kullanması gerek"

Faik Işık bu noktada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın affetme yetkisini hatırlatarak Özkoç'a sürecinin yumuşatılmasına yönelik şu tavsiyede bulundu:

"Bundan daha jest, daha kral bir hareket söyliyeyim. Cumhurbaşkanı af yetkisi olan tek kişidir. Kendisine yönelik çok ciddi kabuledilebilir samimi bir ifade olursa Mesela derse ki, Ne Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına, ne de bir milletvekiline çok da uygun olmayan bazı sözler, o anki haletiruhiye ve kızgınlıkla veya feveranla ağzımdan çıkmıştır. Altını isterlerse kendileri doldururlar"

"Siyasetin bir kısmının yatıştırıcı ilaçlar kullanması gerek" ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı CNN Türk Engin Özkoç Meclis milletvekili İlaç avukat dokunulmazlık kürsü dokunulmazlığı depresyon faik ışık başak şengül
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.