Siyaset dünyası Prof. Dr. Teoman Duralı'ya böyle veda etti

Siyasiler, bilim dünyasının önde gelen isimlerinden Türk felsefe profesörü, biyolog, akademisyen ve düşünür Teoaman Duralı’nın vefatı üzerine başsağlığı mesajı yayımladı.

Siyasetin önde gelen isimleri, 74 yaşında hayata veda eden Türk felsefe profesörü, biyolog, akademisyen ve düşünür Prof. Dr. Teoman Duralı için sosyal medya hesaplarından taziye mesajları yayımladı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, “Fikir dünyamızın özgün ve zirve ismi, akademimizin müstesna hocası Prof. Dr. Ş. Teoman Duralı’nın vefâtını derin bir teessürle öğrendim. Milletimize, talebelerine ve ailesine başsağlığı diliyorum. Cenâb-ı Allah makamını âli, mekânını cennet eylesin” ifadelerine yer verdi.

Siyaset dünyası Prof. Dr. Teoman Duralı'ya böyle veda etti

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “ Muhterem hocam Teoman Duralı bey ebediyete yürüdü. Aklıyla, kalbiyle, duygusu ve duruşuyla nasıl da güzel bir insandı. Üniversite yıllarımın en güzel derslerini onunla yaptık. İlminden, irfanından her zaman feyiz aldım. Allah gani rahmet eylesin. Mekanı cennet, makamı âli olsun” ifadelerini kullandı.

Siyaset dünyası Prof. Dr. Teoman Duralı'ya böyle veda etti - Resim : 2

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından, “Büyük bir hayat son buldu. Biyoloji Felsefesi konulu teziyle felsefe doktoru olan, eserleri ve yetiştiği yeni felsefecilerle öncü akademisyenler arasında yer alan Teoman Duralı artık aramızda değil. Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik paylaşımında, “ Büyük bir alim, kıymetli bir felsefeci göçtü bu dünyadan. İnsanlık biraz daha eksik artık. Teoman Duralı hocamıza Allah rahmet eylesin. Fikir namusunun abidelerindendi. Mekanı cennet olsun. Fikir çilesiyle yoğrulmuş onurlu duruşu hep bizimle olacak” dedi.

Siyaset dünyası Prof. Dr. Teoman Duralı'ya böyle veda etti - Resim : 3

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Duralı için yayımladığı taziye mesajında şunları söyledi: "Ülkemizin değerli bilim ve fikir insanlarından Prof.Dr. Teoman Duralı Hocamızın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Değerli hocamıza Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları ve sevenlerine sabır ve başsağlığı dilerim. Mekanı cennet olsun."

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Prof. Dr. Duralı için 'Erdem Anıtı' diyerek, "Düşünce dünyamızın mimarlarından Prof. Dr. Teoman Duralı Hocamız ebediyete göç eyledi. Bir arifi, bir erdem anıtını yitirmenin üzüntüsü içindeyiz. Eserleri, medeniyetimizi inşa etmeye hep devam edecek. Mekanı cennet olsun" dileğinde bulundu.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş  taziye mesajında, "Eserleri ve hayatı ile ortaya koyduğu, köklerimiz üzerinden fikren yeniden dirilişimiz mücadelesinde cesaretli duruşuyla gerçek bir mütefekkir, büyük bir felsefeci ve yol göstericiydi. Prof. Dr. Teoman Duralı hocamıza Allah'tan Rahmet ve mağfiret diliyorum. Başımız sağolsun" ifadelerine yer verdi.

Siyaset dünyası Prof. Dr. Teoman Duralı'ya böyle veda etti - Resim : 4

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yayımladığı mesajında, "Ömrünü ilme ve talebelerine adayan gerçek bir entelektüel Prof. Dr. Teoman Duralı'nın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Mekanı cennet, makamı âli olsun" dedi.

Siyaset dünyası Prof. Dr. Teoman Duralı'ya böyle veda etti ile ilgili etiketler vefat Teoman Duralı taziye felsefe
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.