Siyaset Bilimci Doç. Dr. Bilgin: Evrensel hukukun kriterlerine aykırı

Teröristle fotoğrafları SuperHaber tarafından ortaya çıkarılan HDP’li Semra Güzel’in milletvekilliğinin düşürülmesine karşı CHP’nin ret oyu kullanmasına tepki gösteren Siyaset Bilimci Doç. Dr. Bilgin, “İşin vatanseverlik boyutunu geçtim, evrensel demokrasi ve hukukun kriterlerine aykırı bir durum.” dedi.

Siyaset Bilimci Doç. Dr. Oğuzhan Bilgin, CHP'nin HDP'li vekil hakkında 'hayır' oyu kullanmasını A Haber’e değerlendirdi.

“EVRENSEL DEMOKRASİ VE HUKUKUN KRİTERLERİNE AYKIRI”

Yaşananların Türk vatandaşı olarak kendisini rahatsız ettiğini söyleyen Bilgin, "Bu kararı tartışmaya açmak, işin vatanseverlik boyutunu geçtim, evrensel demokrasi ve hukukun kriterlerine aykırı bir durum. Venedik Kriterleri'ne göre, şiddetle terörizmle bağlantısı olmuş kişi veya kurumların tasfiye edilmesi açık şekilde yazılmıştır." dedi.

‘VENEDİK KRİTERLERİ’NDE TASFİYE EDİLMESİ AÇIK ŞEKİLDE YAZILI’

"Burada hem hukuken hem de demokratik ve etik kısımlar üzerinde konuşulması gereken çok şey var.” değerlendirmesinde bulunan Bilgin şu ifadeleri kullandı:

“Terör örgütüyle bu kadar ilişkisi ortaya saçılmış, kalaşnikoflarla pozları ortaya çıkmış, eli kanlı katille pozlar vermiş bir vekilin Meclis çatısı altında herhangi bir demokratik hukuk devletinde yer alması mümkün değildi. Belki daha erken yapılacak bir hamleydi bu. Bugün yapıldı ve buna ret oyu vermek, bu kararı tartışmaya açmak, işin vatanseverlik boyutunu geçtim, evrensel demokrasi ve hukukun kriterlerine aykırı bir durum. Venedik Kriterleri'ne göre, şiddetle terörizmle bağlantısı olmuş kişi veya kurumların tasfiye edilmesi açık şekilde yazılmıştır.

Sadece şu soruyu sormak yeterli olacaktır. Fransa'da Almanya'da ABD'de bu karara ret oyu verenlerin DEAŞ örgütüyle bu şekilde poz vermiş vekilin varlığı düşünülebilir mi? Bu soruyu sormak yeterli.

“İNSANİ KRİTERLER BAKIMINCAN ACI”

Maalesef Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak beni rahatsız ediyor. PKK ile yan yana olan parti demeye bile dilim varmıyor böyle bir yapıyla belediye başkanı seçmek yetmiyormuş gibi, bundan sonraki seçimlerde de onların isteyeceği türden bir aday pazarlığına girişmek, kurumsal olarak o partinin desteğini almak, göbekten bağlı olduğu terör bağının desteğini almaktan bahsediyorum.

Bu durum yine yaşanacak gibi. Bu suskunluk o yüzden, insani kriterler bakımından acı. İstiklal Caddesi'nde vatandaşlarımızı şehit eden bir katil sürüsünden bahsediyoruz. Bu yapının desteğini almak çok acı bir şey. Eşimizi dostumuzu öldüren bir yapıyla aleni şekilde ilişkiler kurmak, her şeyden önce bizi toplum yapan değerlere karşı bir saldırı anlamına gelir. İnsani imtihandan geçemeyen bir yapı var."

Siyaset Bilimci Doç. Dr. Bilgin: Evrensel hukukun kriterlerine aykırı ile ilgili etiketler Semra Güzel
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.