Sivrisinekler İstanbul'un komşusunu istila etti!

Kocaeli’de son günlerde tam anlamıyla sivrisinek istilası yaşanıyor. Bir gecede onlarca ısırığa sebep olan, ısırıkları yaraya dönüşüp 15-20 gün geçmeyen bu tür sivrisinekler için henüz çözüm bulunmuş değil. Bu yıl ilk kez görülen bu yeni tür için vatandaş kendi önlemini almaya çalışıyor.

Sıcak hava ile birlikte sivrisinekler özellikle akşamları Kocaeli’nde vatandaşların korkulu rüyası haline gelmiş durumda.

Sözcü'nün haberine göre hem sesleri hem de ısırmaları sonrasındaki kaşıntı nedeniyle vatandaşlara rahat vermeyen sivrisinekler kentte paniğe neden oldu. Halk arasında “zehirli” olarak adlandırılan ve bu yıl ilk defa ortaya çıkan sivrisinek türü ısırdığı bölgede büyük bir şişliğe sebep oluyor.

Sivrisinekler İstanbul'un komşusunu istila etti!

Yaraya dönüşen ve 15-20 gün iyileşmeyen ısırığı olan sivrisinekler tek bir insanı onlarca defa ısırabiliyor. Kent halkı sivrisinekler nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor.

Belediyenin düzenli olarak yaptığı ilaçlama da bu sivrisinek türü için henüz çözüm olmadı. Belediyenin ilaçları çare olmayınca Kocaeli halkı kendi önlemini aldı.

Çocuklarını oyun parkına götüren vatandaşlar salıncakların yanında ateş yakarak duman etkisiyle sivrisinekleri uzaklaştırmaya çalıştı.

Sivrisinekler İstanbul'un komşusunu istila etti! - Resim : 2

AEDES türü olduğu açıklanan sivrisineklerin, geçtiğimiz haftalarda Kocaeli'de yaşanan sel baskınları sonrasında çoğaldığı bildiriliyor.

AEDES türü sivrisinekler ilk kez hamileleri etkileyen zika virüsü ile gündeme gelmişti. 

 

Sivrisinekler İstanbul'un komşusunu istila etti! ile ilgili etiketler Kocaeli sivrisinek istilası Zika virüsü AEDES türü sivrisinek
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.