Siverek’ten petrol müjdesi geldi

Türkiye’nin doğu ve güneydoğu bölgelerinden arka arkaya petrol müjdeleri geliyor. Yıllar öncesinden başlayan petrol arama faaliyetleri yavaş yavaş meyvelerini vermeye başladı. Gabar’da bulunan petrol yataklarının ardından bir müjde de Şanlıurfa’dan geldi. 2017 yılında Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde petrol arama ruhsatı alan Arar Petrol, yaptığı çalışmalar sonrası petrole ulaştı. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

SuperHaber’e bilgi veren kaynaklar, bölgede önemli oranda petrol bulunduğunu söyledi. 4 bin 314 kilometrekarelik yüzölçümüyle Türkiye’nin en büyük ilçesi olan Siverek, petrol sonrası ülke ekonomisine büyük katkıda bulunacak.

Siverek’ten petrol müjdesi geldi

Arar Petrol, Siverek’te iki petrol işletme ruhsatını 2017 yılında almıştı.

Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Arar Petrol ve Gaz Arama Üretim Pazarlama AŞ’nin Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki ARİ/ARR/K/M42-d1-1 pafta numaralı saha için ruhsat verdi.

Arar Petrol’ün ruhsatı, bir yıl içerisinde kuyu açılması ve iki yıl içerisinde üretime başlanması aksi halde ruhsatın fesih işlemine tabi tutulması şartıyla dört yıllığına verildi. Ruhsat kararı için sahanın mevcut rezerv durumu ile yatırım ve üretim programı dikkate alındı. 

Bu arada daha sonra talep edilmesi ve verilen taahhüt doğrultusunda şirketin sahada yapacağı üretim ve geliştirme faaliyetlerine göre işletme ruhsatı için öngörülen 20 yıllık kanuni sürenin kalan kısmının kullandırılmasına da karar verildi.

Siverek’ten petrol müjdesi geldi ile ilgili etiketler ekonomi Petrol Şanlıurfa Siverek
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.