Sivas'tan korkutan görüntüler geldi: Barajda 1 aylık su kaldı

Sivas'ta bulunan 4 Eylül Barajı'ndan tedirgin eden görüntüler geldi. Suların çekildiği baraj sahasında çatlaklar oluşurken barajda 1 aylık suyun kaldığı öğrenildi. Barajdaki su seviyesinin artırılması için Pusat Özen Barajı'ndan takviye yapılacak.

Sivas 4 Eylül Barajı'nın son görüntüsü korkuttu. Kentin şebeke suyu ihtiyacının bir kısmını karşılayan barajda bir aylık su kaldığı bildirildi. Suyun çekildiği baraj sahasında çatlaklar oluştu. Su seviyesinin artırılması için Pusat Özen Barajı'ndan, 4 Eylül Barajı'na isale hattı ile takviye yapılacağı açıklandı.

Sivas'tan korkutan görüntüler geldi: Barajda 1 aylık su kaldı

Kent merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunan ve Tavra Deresi ile kentin su ihtiyacını karşılayan 4 Eylül Barajı, ülke genelinde son dönemde yaşanan kuraklıktan etkilendi. Barajdaki su miktarı, son günlerde gözle görülür seviyede düştü. Merkeze bağlı Kolluca köyünün yanına kadar uzanan baraj suyunun, kıyıdan metrelerce çekildiği görüldü.

Sivas'tan korkutan görüntüler geldi: Barajda 1 aylık su kaldı - Resim : 2

BİR AYLIK SU KALDI

Suyun çekildiği bölgelerin zemininde ise çatlaklar oluştu. Kurumaya yüz tutan baraj gölü, dron ile havadan da görüntülendi. Sivas Belediyesi, barajdaki su miktarının kentin 1 aylık ihtiyacını karşılaşacak düzeyde olduğunu duyurdu.

Su seviyesinin artırılması için 52 kilometre ötedeki Pusat Özen Barajı'ndan, 4 Eylül Barajı'na isale hattı ile takviye yapılacak.

Sivas'tan korkutan görüntüler geldi: Barajda 1 aylık su kaldı ile ilgili etiketler Sivas 4 eylül barajı kuraklık su seviyesi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.