Sivas'ta yangın! Yerleşim yerleri tehdit altında

Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde, ormanlık alanda başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle yayılıyor. Yangına itfaiye ekiplerinin müdahalesi yetersiz kalırken, çevre ilçelerden takviye ekip istendi. Yangının birkaç eve sıçradığı, yerleşim yerlerini tehdit altında olduğu belirtildi...

Sivas’ın Koyulhisar ilçesine bağlı Ortaseki köyünde akşam saatlerinde başlayan yangın, ormanlık alana sıçrayarak büyüdü.

Koyulhisar Belediyesi ve Orman Müdürlüğü ekipleri yangına hızla müdahale etti. Ekipler yangını söndürmede yetersiz kalınca çevre ilçelerden de takviye istendi.

Sivas'ta yangın! Yerleşim yerleri tehdit altında

Yangın Koçali Mahallesi'ne doğru ilerlerken, birkaç eve de sıçradığı öğrenildi.

Sivas'ta yangın! Yerleşim yerleri tehdit altında - Resim : 2

Ortaseki sınırları içerisindeki çam ormanında, henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına Sivas, Giresun, Tokat, Amasya Orman İşletme Müdürlüğü itfaiye ekipleri ile köy sakinleri müdahale etti.

Giresun Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının akşam saatlerinde çıktığını söyledi. Yangına ilk müdahalenin Koyulhisar ilçesinde bulunan 2 arazöz ile yapıldığını belirten Özkaya, "15 dakikada yangına müdahale edildi. Şu an itibarıyla yangın kontrol altına alınmış durumda. Yangını söndürme ve soğutma çalışmalarımız sabaha kadar devam edecek." dedi. 

Sivas'ta yangın! Yerleşim yerleri tehdit altında - Resim : 3

 

Sivas'ta yangın! Yerleşim yerleri tehdit altında ile ilgili etiketler Sivas Koyulhisar Orman Yangını
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.