Sivas'ta karantina kararı! Bugünden başlıyor

Sivas’ın İmranlı ilçesinde görülen Şap hastalığı nedeniyle hayvan alım-satımı ve hayvansal ürünlerin giriş ve çıkışları yasaklandı. Yasağa uymayanlara 46 bin 159 TL idari para cezası uygulanacağı bildirildi

Sivas’ın İmranlı ilçe merkezinde Şap Hastalığı görülmesi nedeniyle İmranlı Kaymakamlığı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şap hastalığı nedeniyle tüm ilçenin karantinaya alındığını duyurdu.

İLÇEYE GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

Açıklamada şap hastalığı ile mücadele çerçevesinde ilçenin tüm mahalleleri ve bazı köylerinde hayvan hareketliliğini azaltmak adına büyükbaş ve küçükbaş hayvan alım-satımı ve hayvansal ürünlerin giriş ve çıkışları ikinci bir duyuruya kadar yasaklandı. Yapılan yazılı açıklamada, “İmranlı Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu'nun, 14.11.2023 tarih ve 2023/5 sayılı kararı ile, şap hastalığı ile mücadele çerçevesinde ilçenin tüm mahalleleri ve Altınca, Aşağıboğaz, Aşağıçulha, Başlıca, Beğendik, Bulgurluk, Becek, Boğazören, Çukuryurt, Delice, Dereköy, Eskidere, Körabbas, Kapımahmut, Kızıltepe, Kılıçköy, Karaboğaz, Merkezkılıçlar, Piredede, Uzuntemur, Yenikent, Yapraklıpınar, Yaylacık, Yeniköy, Yukarıçulha köylerinde hayvan hareketliliğini azaltmak adına büyükbaş ve küçükbaş hayvan alım-satımı ve hayvansal ürünlerin giriş ve çıkışları ikinci bir duyuruya kadar yasaklanmıştır.

YASAĞA UYMAYANLARA DUDAK UÇUKLATAN CEZA

Yasaklara riyat etmeyenler hakkında 5996 sayılı kanunun 36. Maddesi uyarınca 46.159 TL idari para cezası uygulanacaktır. Şap hastalığına ilişkin tüm gelişmeler ilk andan itibaren İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından yakından takip edilmekte olup, gerekli tüm önlemler alınmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Sivas'ta karantina kararı! Bugünden başlıyor ile ilgili etiketler Sivas Şap Hastalığı Karantina
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.