Sivasspor Dinamo Batum'u da eledi... Yiğido'nun play-off turundaki rakibi Kopenhag

Avrupa'da 3'te 3 yapan Sivasspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Eleme Turu rövanşında maçında Dinamo Batum'u ağırladı. Gürcistan ekibini ilk maçta deplasmanda 90+4'te attığı golle 1-2 mağlup eden Kırmızı-Beyazlılar, evindeki rövanşta uzatma bölümünde bulduğu golle 1-1 berabere kaldı ve play-off turuna yükseldi.

Sivasspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde yoluna devam ediyor. Kırmızı-Beyazlılar, ilk maçta 1-2 mağlup ettiği Dinamo Batum'la Sivas'ta 1-1 berabare kalarak tur atladı. İlk yarısı golsüz eşitlikle sona eren maçta Gürcü ekibi Pantsulaia'nın 78'de attığı golle 90 dakikayı 0-1 önde tamamladı.

Bu skorla maç uzatmaya gitti. Uzatmanın 2. yarısında turu getiren gol geldi. Yiğido'nun rakip kalede baskı kurduğu bölümde Gradel'in 109'daki şutu kaleciden döndü, Portekizli Jorge Felix tamamladı: 1-1.

2. eleme turunda Moldova'nın Petrocub takımını içerde dışarda 1-0 mağlup eden Yiğido, ülke puanına da büyük katkı sağlamıştı. Sivasspor'da teknik direktör Rıza Çalımbay, bu maçı da kazanmak için her şeyi yapacaklarını söylemişti. Avrupa kupalarında 18 maça çıkan Sivas ekibi bu karşılaşmalarda 7 galibiyet, 9 yenilgi ve 2 beraberlik aldı.

Sivasspor'un play-off turundaki rakibi, Lokomotiv Plovdiv eleyen Danimarka ekibi Kopenhag oldu.

Sivasspor Dinamo Batum'u da eledi... Yiğido'nun play-off turundaki rakibi Kopenhag
Max Gradel

 

"ÜLKE PUANI İÇİN, KENDİMİZ İÇİN..."

Maçın dünkü basın toplantısında konuşan  Çalımbay, kendi sahalarında oynayacakları karşılaşmanın kolay olmayacağını vurgulayarak, "Mücadele etmezsek, oyunda kalmazsak, oyun disiplinimiz bozuk olursa sıkıntı yaşayabiliriz. Bana göre çok zor ve çekişmeli bir maç oynayacağız. Biz böyle maçların hepsine milli maç gibi bakıyoruz. Ülke puanı için, kendimiz için, bir de uzak olduğumuz taraftarımız için oynayacağız. Bizim için çok önemli olan, final niteliğindeki maça hazırız. Tek amacımız, buradan iyi şekilde ayrılmak. Sahada kazanmak için ne gerekiyorsa her şeyi yapacağız. Hiçbir şeyi şansa bırakmayacağız. Artık Dinamo Batum takımını ve oyuncularını çok iyi tanıyoruz" dedi.

Bir gazetecinin "Yenilmezlik seriniz devam ediyor. Bu takım üzerinde bir baskı yaratıyor mu?" şeklindeki sorusu üzerine Çalımbay, şunları kaydetti:

"Yenilmezlik serisini hiçbir zaman gündeme getirmedim. Getirmemize de gerek yok. Biz zaten her maça rakip kim olursa olsun kazanmak için çıkıyoruz. Kazanmak için ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. Bizim bir avantajımız var ancak buna kesinlikle sığınmayacağız. Bizim tek amacımız taraftarımıza bir galibiyet hediye etmek. Bizim şu andaki tek düşüncemiz kazanmak. Herkesin alternatifi olan bir kadromuz var. Bu kadroda bir aksilik yaşamazsak Avrupa kupaları ve ligi iyi şekilde götürmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu turu geçersek bizi yoğun bir maç temposu bekliyor. Bunun içinde zor anlar yaşanacak. Ben takımıma yürekten inanıyorum. Beni tek korkutan ani sakatlıklar. Böyle şeyler olmazsa, takım olarak her kulvarda iyi gideceğimize inanıyorum."

Sivasspor Dinamo Batum'u da eledi... Yiğido'nun play-off turundaki rakibi Kopenhag ile ilgili etiketler Sivasspor Dinamo Batum Rıza Çalımbay UEFA Avrupa Konferans Ligi Jorge Felix
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.