Sivasspor, Dinamo Batum maçıyla Avrupa'da 18. maçına çıkacak

Bu sezon Türkiye'nin Avrupa'da kazandığı 1600 puanın 600'ünü tek başına kazanan Demir Grup Sivasspor, Avrupa'da 18. maçına Dinamo Batum rövanşıyla çıkacak. İlk kez düzenlenen UEFA Konferans Ligi'nde mücadele eden Yiğidolar, çıktığı 17 Avrupa maçında 7 galibiyet ve 9 mağlubiyet aldı.

Süper Lig'de yer almaya başladığı 2004-2005 sezonunda bu yana 1 kez küme düşen ve ardından bir sonraki sezon yeniden Süper Lig'e dönen Demir Grup Sivasspor, uzun yıllardır istikrarlı yapısıyla futbol kamuoyunun takdirini topluyor.

Süper Lig'de yer aldığı yıllar boyunca başarılı bir grafik çizen ve zaman zaman şampiyonluk yarışında da yer alan Demir Grup Sivasspor, Rıza Çalımbay yönetiminde de başarılı grafiğini sürdürüyor. 

DİNAMO BATUM MÜCADELESİ

UEFA'nın bu sezon ilk kez düzenlediği Avrupa Konferans Ligi'nde de Türkiye'yi temsil eden Demir Grup Sivasspor, 3. eleme turu ikinci maçında, deplasmanda 2-1 yendiği Gürcistan temsilcisi Dinamo Batum'u konuk edecek.

Bahçeşehir Koleji Sivas 4 Eylül Stadı'nda yarın saat 21.00'de başlayacak Demir Grup Sivasspor-Dinamo Batum mücadelesinde İspanyol hakem Ricardo de Burgos, görev yapacak.

AVRUPA KARNESİ

Bugüne kadar Avrupa kupalarında 17 maça çıkan Yiğidolar, bu karşılaşmalarda 7 galibiyet, 9 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı. Kırmızı- Beyazlılar bu maçlarda 19 gol atma başarısı gösterirken, 30 gole ise engel olamadı. 

AVRUPA'DA İLK MAÇ

Yiğidolar, ilk Avrupa maçına 73 puanla 4. sırada bitirdiği sezonun ardından 2008-2009 sezonunda çıktı. UEFA Intertoto Kupası'na 2. turdan dahil olan Kırmızı-Beyazlılar, Karadağ ekibi OFK Grbalj ile deplasmandaki maçta 2-2 berabere kaldı. Rövanş maçında rakibini 1-0 mağlup ederek tur atlayan Demir Grup Sivasspor, 3. turda ise Portekiz temsilcisi Braga'ya 2-0 ve 3-0 yenilerek elendi.

RIZA ÇALIMBAY'DAN AÇIKLAMALAR

Dinamo Batum ile oynanacak rövanş maçı öncesi TRT Spor'a açıklamalarda bulunan Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay"Dinamo Batum tam bir deplasman takımı" dedi.

Ligde ve Avrupa'daki hedeflerine ilişkin de konuşan tecrübeli hoca, "Bizim amacımız Avrupa'da gidebildiğimiz yere kadar gidebilmek. Hem Avrupa'yı hem de ligi aynı anda götürebileceğimize inanıyorum." ifadelerini kullandı.

"HER ZAMAN GALİBİYET İÇİN OYNUYORUZ"

Rıza Çalımbay, takımının 22 maçlık yenilmezlik serisi hakkında açıklamalarda bulunurken, "Bir baskı oluşturmuyor. Biz maça başladığımızda onu unutuyoruz. Turu geçmemiz gerekiyor. İlk oynadığımız maçlarda avantaj yakalamamız gerekiyor. Maçlar bittikten sonra bu seri aklımıza geliyor. Onu da korumaya çalışıyoruz ama hiçbir maçımızı biz berabere bitirelim diye oynamıyoruz. İçeride de dışarıda da her zaman galibiyet için oynuyoruz." şeklinde konuştu.

Takıma veda eden oyuncular için de üzgün olduğunu belirten Rıza Çalımbay, hepsinin yerini doldurduklarını belirtti.

Sivasspor, Dinamo Batum maçıyla Avrupa'da 18. maçına çıkacak ile ilgili etiketler demir grup sivasspor UEFA Konferans Ligi Dinamo Batum Rıza Çalımbay
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.