Sivasspor'ın 4 maçlık galibiyet serisine Çaykur Rizespor son verdi

Süper Lig'de 4 maçlık galibiyet serisi yakalayan Sivasspor, 18. haftada Çaykur Rizespor'u ağırladı... Yiğidolar seyircisi önünde ilk yarının son maçını kazanarak seriyi 5 maça çıkarmak istiyordu. 72'de Kayode'yle öne geçen Kırmızı-Beyazlılar, 10 kişi oynayan rakibinden 2 dakika sonra gol yedi ve 1 puana razı oldu.

Süper Lig'in 18. haftasında Sivasspor ile Çaykur Rizespor 1-1 berabere kaldı. Ligde son 4 maçını kazanan Yiğido, Bahçeşehir Koleji Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanan ve hakem Atilla Karaoğlan'ın yönettiği maçta öne geçmesine rağmen 1 puana razı oldu.

72'de Kayode'nin attığı gole 74'te Pohjanpalo karşılık verdi. Çaykur Rizespor maçı 9 kişi tamamladı. 53'te Alper Potuk, 90+3'te de Fabricio Baiano 2. sarı karttan kızardı.

Süper Lig'in 13. haftasında deplasmanda Medipol Başakşehir'e 2-1 yenildikten sonra sırasıyla Hatayspor, Alanyaspor, Galatasaray ve Kasımpaşa'yı mağlup eden Kırmızı-Beyazlılar Rize'yi de yenerek galibiyet serisini sürdürmeyi hedefliyordu ancak başaramadı.

SİVASSPOR: Ali Şaşal, Ahmet Oğuz, Goutas, Camara, Ziya, Cofie, Hakan Arslan, Fajr, Erdoğan, Max Gradel, Yatabare

ÇAYKUR RİZESPOR: Tarık, Emir Han, Selim Ay, Holmen, Cemali, Baiano, Djokovic, Boldrin, Alper Potuk, Umar Aminu, Pohjanpalo

Bu karşılaşma öncesi ev sahibi Sivasspor 25 puanla 8'inci, Çaykur Rizespor ise 16 puanla 17'nci sırada yer alıyordu. Ligdeki 5 galibiyetini de iç sahada alan teknik direktör Hamza Hamzaoğlu yönetimindeki Karadeniz ekibi, deplasmanda puanla dönmeyi başardı.

Sivasspor'da  Aaron Appindangoye, Sefa Yılmaz, Fredrik Ulvestad, Caner Osmanpaşa ve Jorge Felix'in sakatlığı bulunuyor. Kırmızı-beyazlılarda Pedro Henrique ise kart cezası nedeniyle sahadaki yerini alamadı.

"MUTLAKA KAZANMAMIZ GEREKİYOR"

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay maç için şunları söyled: "Ligde daha iyi bir duruma geldiler, eskisi gibi değiller. Çok mücadeleci bir maç olacak, dışarıdan kolay bir maç gibi görünebilir ama zor bir maç oynayacağımızın farkındayız. Bunun için de hazırlığımızı sürdürüyoruz. Taraftarımıza çok ihtiyacımız var. Maçta bizi yalnız bırakmamaları gerekiyor. İlk yarının evimizdeki son maçında mutlaka kazanmamız gerekiyor. Onların desteği ile de biz bu maçı kazanırız. Özellikle Galatasaray maçında dört dörtlüktüler. Onlara çok ihtiyacımız var."

KEREM ATAKAN KESGİN'E NAZAR DEĞDİ

Sivasspor'da orta saha oyuncusu Kerem Atakan Kesgin'in sakatlığı nedeniyle bir süre yeşil sahalardan uzak kalacağı bildirildi.

Kırmızı-beyazlı ekibin kulüp doktoru Burak Ayyıldız, Kerem Atakan Kesgin'in Kasımpaşa ile oynanan maçın ardından sağ kasığında ağrı ve sertlik şikayetinde bulunduğunu belirterek, "Sağlık ekibimiz tarafından yapılan kontrollerde oyuncumuzun kasık adalesinde hafif seviyeli yırtık tespit edilmiştir. Futbolcumuzun tedavisine başlanmıştır." ifadelerini kullandı.

Sivasspor'ın 4 maçlık galibiyet serisine Çaykur Rizespor son verdi ile ilgili etiketler Sivasspor Rıza Çalımbay Çaykur Rizespor Hamza Hamzaoğlu Olarenwaju Kayode Joel Pohjanpalo
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.