Sitelerin ortak kullanım alanlarına korona yasağı

Koronavirüs vakalarında artış yaşanan illerden Kırıkkale'de İl Hıfzısıhha Kurulu yeni tedbir kararları aldı. Vali Yunus Sezer başkanlığında toplanan kurul vakaların artışını önlemek amacıyla apartman ve sitelerin ortak kullanım alanlarında bir araya gelinmesini yasakladı. Buna göre site ve apartman sakinleri çocuk parkı, spor sahaları ya da oyun alanları gibi sosyal alanlarda bir araya gelemeyecek. Karara uyulmaması halinde ise para cezası uygulanacak.

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Meclisi, koronavirüs (Kovid-19) pandemisi tedbirleri kapsamında yeni kararlar aldı.

Bu karara göre apartman ve sitelerin ortak kullanım alanları olan çocuk parkları, basketbol sahaları, oyun alanları ve benzeri yerler kullanıma kapatılacak. Aynı zamanda apartman ve sitelerin ortak kullanım alanlarında bu binalarda yaşan vatandaşların bir araya gelmesi yasaklandı.

HASTALIĞIN ÇOCUKLAR ARASINDA YAYILIMINDA ETKEN

Valilik tarafından karara ilişkin yapılan açıklamada, “Çocukların hastalık konusunda taşıyıcılık rolünde olduğu ve ortak alanlarda kontrolsüz bir şekilde maske ve mesafe kurallarına uymadan birbirlerine temas ederek hastalığın çocuklar arasında yayılımına sebep olabileceği akabinde de aile fertlerine hastalığı taşıyabileceği ve böylelikle hastalığın yayılımına katkı sağlayacağı da düşünüldüğünde, apartmanların ve sitelerin ortak kullanım alanları olan çocuk parkları, basketbol sahaları, oyun alanları vb. yerlerde oyun oynadıkları, gözlemlenmiştir” ifadesi kullanıldı

UYMAYANA PARA CEZASI

Apartman ve sitelerin ortak kullanım alanlarının yasaklandığının belirtildiği açıklamada, “Apartman ve sitelerin önlerinde bulunan ortak kullanım alanları olan çocuk parkları, basketbol sahaları, oyun alanları vb. yerlerin kullanımının kapatılmasına, aynı zamanda apartman ve sitelerin ortak kullanım alanlarında apartman sakinlerince bir araya gelinerek (yemek yemek, çay içmek, oyun oynamak vb. faaliyetlerde) kullanılmaması yönünde tedbirler alınmasına, apartman ve site yöneticilerinin ailelerle birlikte, bu alanlarda bir araya gelinmemesi için gerekli önlemleri almasına, aksi takdirde yasağa uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesi gereğince idari para cezası uygulanmasına, oy birliği ile karar verilmiştir” denildi.

(İHA)

Sitelerin ortak kullanım alanlarına korona yasağı ile ilgili etiketler Kırıkkale İl Hıfzısıhha Meclisi kovid-19 tedbir
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.