Sitede vahşice öldürülen kedi Eros davası bugün yeniden başlıyor!

İstanbul Başakşehir'de İbrahim Keloğlan tarafından vahşice öldürülen kedi Eros ile ilgili verilen ilk mahkeme kararı tepkilere yol açmıştı. Buna göre Küçükçekmece 16. Asliye Mahkemesi sanığa 1 yıl 3 ay hapis cezası vermiş, ardından hükmün açıklanması geri bırakılmıştı. Üst mahkemeye yapılan itirazın ardından da karar kaldırılmıştı. İbrahim Keloğlan tarafından işkence ile öldürülen Eros adlı kedinin davası bugün yeniden görülecek.

İstanbul Başakşehir'de bulunan 'Ağaoğlu My World Europe' sitesinde doğup büyüyen ve yaklaşık 6 yaşındayken aynı sitede yaşayan İbrahim Keloğlan tarafından işkence ile öldürülen Eros adlı kedinin davası, bugün saat 10.30'da Küçükçekmece Adalet Sarayı'nda görülecek.

DAKİKALARCA TEKMELEMİŞTİ

Sitenin otoparkında doğan ve yıllarca site içinde yaşayan Eros, 1 Ocak'ta sabaha karşı İbrahim Keloğlan ile asansörde karşılaştı. Keloğlan, Eros'u tekmeleye başladı. Keloğlan'ın tekmelerinden kaçan Eros, apartman içine koştu.

Ancak Keloğlan, kapıları kapatarak Eros'un kaçmasını engelledi ve onu tekmeleye devam etti. Dakikalarca süren şiddet sonucunda Eros hayatını kaybetti.

 İLK DURUŞMADA SERBEST BIRAKILDI

Güvenlik kamera kayıtları sayesinde Eros'un katilinin İbrahim Keloğlan olduğu anlaşıldı, hemen emniyete giderek şikayetçi olundu. Gözaltına alınan Keloğlan, 8 Şubat'ta görülen ilk duruşmada 'iyi hal indirimi' ile serbest bırakıldı.

Sitede vahşice öldürülen kedi Eros davası bugün yeniden başlıyor! - Resim : 2

KEDİ EROS İÇİN 250 BİN İMZA TOPLANDI

Kamera görüntülerine rağmen Keloğlan'ın serbest bırakılması avukatların ve hayvanseverlerin tepkilerine neden oldu. Karara savcı ve avukatlar itiraz etti. Sosyal medyada Eros'un adıyla paylaşımlar yapıldı. Eros'un katledildiği site önünde eylemler düzenlendi, Keloğlan'ın tutuklanması için 250 bin imza toplandı.

Sitede vahşice öldürülen kedi Eros davası bugün yeniden başlıyor! - Resim : 3

Avukatların itirazı ve büyüyen tepki sonucunda Keloğlan hakkında yeniden yargılama kararı verildi. İşte o dava, yarın Küçükçekmece Adalet Sarayı'nda saat 10.30'da görülecek.

Sitede vahşice öldürülen kedi Eros davası bugün yeniden başlıyor! - Resim : 4

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ADALET BAKANI TUNÇ'U ARADI

Eros'un katledilmesi Özcan'ın da vurguladığı gibi büyük bir kamuoyu tepkisine neden oldu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, geçen ay katıldığı bir programda Eros'la ilgili AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından arandığını ve Erdoğan'ın kendisine "Nasıl böyle bir şey olabilir" diye sorduğunu anlatmıştı.

Sitede vahşice öldürülen kedi Eros davası bugün yeniden başlıyor! ile ilgili etiketler kedi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.