Sistem kapandı! Dev aracı kurumda saatlerdir işlem yapılamıyor

Türkiye'nin en büyük aracı kurumlarından Ak Yatırım'da saatlerdir işlem yapılamıyor. Yatırımcılar panik oldu.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Akbank’ın iştiraki ve Türkiye’nin en büyük yatırım şirketi Ak yatırımda henüz bilinmeyen teknik bir arızadan dolayı saatlerdir işlem yapılamıyor.

Sistem kapandı! Dev aracı kurumda saatlerdir işlem yapılamıyor

Müşteri emirlerinin borsaya iletilememesi nedeniyle binlerce yatırımcı mağdur oldu. Akbank ve Ak yatırım tarafından herhangi bir açıklama yapılmaz iken Akbank yatırım bölümü personele yönelik bir açıklama yaparak teknik sorun yaşandığını ve bu sorunun çözümü için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Öte yandan Ak yatırım üzerinden ve Akbank mobil üzerinden borsa işlemi yapmak isteyen yatırımcılar bekleyen emirler nedeniyle çağrı merkezine ulaşmaya çalıştı aşırı yoğunluk nedeniyle çağrı merkezine de ulaşmakta güçlük çekiyorlar.

Teknoloji alanında yatırımları ile dikkat çeken Akbank daha önce de Türkiye’nin en iyi dijital Bankası ödülünü almıştı. Bu ödülden hemen sonra da akbank’ta Türk bankacılık tarihinin en büyük sistem sorunu yaşanmış banka yaklaşık 2 gün müşterilerine hizmet verememişti.

Sistem kapandı! Dev aracı kurumda saatlerdir işlem yapılamıyor ile ilgili etiketler ekonomi Akbank
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.