Sistem gerçekte değişmiş midir?

Hüseyin Kaya

Hüseyin Kaya

Sayın Cumhurbaşkanının Rize ziyaretini olabildiğince izlemeye çalışıyorum. Dün Rizede STK lara verilen yemekte Cumhurbaşkanı kısa bir konuşma yapmasına rağmen önemli mesajlar verdi.
Teröre karşı operasyonların süreceğini kararlı bir şekilde tekrarladı.
Paralel yapı ve işbirlikçileri bir şebeke olarak nitelendirerek Almanyaya kaçan savcılarla ilgili derhal gerekli işlemlerin yapılacağını ve isteneceğini ifade etti.
Ama en önemli açıklaması “Cumhurbaşkanını ilk defa halkın seçemesiyle Türkiyede artık sistemin değiştiğini dile getirmesi oldu.Kamouyu ve medyada hemen karşılık bulan bu açıklama önümüzdeki seçimin en çok tartışılacak konusu olacaktır.Hatta seçimin üzerine oturacağı en önemli başlıklardan biri olacaktır.
Cumhurbaşkanı buna benzer açıklamaları daha öncede yapmış olmasına rağmen bu sefer ki çok daha net ve kararlı bir açıklamaydı.Cumhurbaşkanı bu açıklmadan önce siyasetteki serüvenini anlattı.Ve son zamanlarda yaşananları da örnekleyerek ülkenin kaderinde ciddi anlamda söz sahibi olmaya devam edeceğinin işaretini verdi.
Konuşmanın içeriğinde Cumhurbaşkanının, önümüzdeki günlerde halk ile birlikte olmaya başlayacağı anlaşılmakta.Mitingler geliyor diyebiliriz.
Cumhurbaşkanı milletin tarafında olmakla, tarafsız olmayacağını bir kez daha ifade etti.
Cumhurbaşkanının tüm önemli hadiselere karşı bir gündeminin olduğu ve iradesini ortaya koyacağını ve hiç te geri durmayacağını söylemek için analist olmaya gerek yok.
Sayın Cumhurbaşkanı’nın belki biraz daha somutlaştırmaya ihtiyaç duyulan bu konu başlıklarının nasıl karşılık bulacağını önümüzdeki süreç gösterecektir.
Belki de bu dönem bundan önceki söylemlerin yeterli olmayacağı bir zamanı, işaret etmektedir.

Diğer Yazıları