Sırrı Süreyya Önder'den skandal Türkmen Dağı açıklaması! Bakın ne dedi?

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den skandal Türkmen Dağı açıklaması geldi. Sırrı Süreyya Önder Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde Türkmen Dağı diye bir yerin olmadığını iddia eden Önder, bölgede yalnızca Türkmen Tepesi'nin olduğunu ve Kürt Dağı'nın olduğunu söyledi.

Sırrı Süreyya Önder'den skandal açıklama: Türkmen Dağı değil Kürt Dağı!

"TÜRKMEN DAĞI DİYE BİR ŞEY SÖZ KONUSU BİLE DEĞİLDİR"

Sırrı Süreyya Önder, şöyle konuştu; "Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde yalnızca Türkmen Tepesi vardır. Suriye haritalarına baktığınızda da göreceksiniz ki o bölge Kürt Dağı olarak geçiyor. Türkmen Dağı diye bir şey söz konusu bile değildir"

Türkmen Dağı nerede?

Türkmen Dağı ile ilgili wikipedia.org'da yer alan bilgiye göre:

Türkmen Dağı, Suriye'nin Lazkiye ilinin kuzeyinde, Hatay sınırındaki Bayır-Bucak bölgesinin orta ve doğu kısımlarını oluşturan ve çoğunlukla Suriyeli Türkmenler'in bulunduğu dağlık bölgedir.
2015'de Suriye İç Savaşı neticesinde Rus hava bombardımanına uğramasıyla gündeme gelmiştir.
Bayır-Bucak'ta 72 Türkmen köyü bulunmaktadır. 54 tanesinin muhtarlık statüsü vardır. 18 tanesi ise çiftlik statüsündedir.
Başlıca bölgeleri; 45 Tepesi, Acısu, Avanlı, Bedeme, Burc Keseb, Celiliyye, Çardaklı, Çümeyren, Dağdağan, Dağmışlı, Dervişhan, Derhane, Fırınlık, Gazalah tepesi, Gebelli, Gımam, Gökdağ, Hancağız, İyn El Ğazal, Kantara, Karaman, Karagır, Kasatil, Kelez, Kepir, Kırıkaltı tepesi, Kızıldağ, Kulcuk, Milikli, Murtlu, Nisipin, Pınar Almer, Rabia, Salma, Saray, Şems, Tel Zahiye, Yertilik tepesi, Zeytincik ve Zuveyiktir.

Sırrı Süreyya Önder'den skandal Türkmen Dağı açıklaması! Bakın ne dedi? ile ilgili etiketler Hatay Sırrı Süreyya Önder HDP Suriye Bayır-Bucak bölgesi Lazkiye Türkmen Dağı Bayırbucak Türkmen Tepesi Türkmen Dağı nerede Kürt Dağı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.