Şirin Payzın kimdir? CNN Türk'ten kovuldu mu?

CNN Türk ekranlarında yayınlanan 'Ne Oluyor?' programının sunuculuğunu Şirin Payzın gerçekleştiriyor. Siyasette, ekonomide, gündelik yaşamda, sporda ve dünyada yaşanan gelişmelerin ele alındığı “Ne Oluyor?” programı ile izleyicinin karşısına çıkan Şirin Payzın'ın programdan kovulup kovulmadığı ise merak konusu. Peki Şirin Payzın kimdir? CNN Türk'ten kovuldu mu? Neden işten çıkarıldı? Detaylar haberimizde...

Yıllardır CNN Türl ekranlarında sunuculuk yapan Şirin Payzın programda ekonomiden,siyasete kadar dünyada yaşanan gelişmeler ele alınıyor. Payzın işten çıkarıldığı haberi herkes tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki Şirin Payzın kimdir? CNN Türk'ten kovuldu mu? Neden işten çıkarıldı? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

Şirin Payzın kimdir? CNN Türk'ten kovuldu mu?

CNN Türk ekranlarına gelen 'Ne Oluyor?' programı sunucusu Şirin Payzın'ın kanaldaki görevi son buldu

Doğan Medya'nın Demirören Grubu'na satılmasından sonra şirketlerdeki değişim devam ediyor.

KARARI ÖĞRENDİ

CNN Türk'te yıllardır ekranlarda olan birçok isimle yollar ayrıldı. Bunların arasına son olarak Şirin Payzın da eklendi.

CNN Türk yönetimi Şirin Payzın'a görevinin son bulduğunu iletti.

Payzın, CNN Türk'te; siyasette, ekonomide, gündelik yaşamda, sporda ve dünyada yaşanan gelişmelerin ele alındığı “Ne Oluyor?” programı ile izleyicinin karşısına çıkıyordu.

ŞİRİN PAYZIN KİMDİR?
Şirin Payzın, 1968 yılında İstanbul’da doğdu. Payzın, 1987 yılında Üniversite için Fransa’ya gitti. Fakat babası ölünce geri döndü. İstanbul Üniversitesinde Filoloji bölümünde yarım dönem okudu. Devam etmeyip Ankara’da Bilkent Üniversitesine geçti ve Sanat Tarihi ile İşletme okudu. Daha sonra da New York Üniversitesinde eğitimini tamamladı. Okul bitirdikten sonra Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcilisi oldu. Televizyon yapımcısı Ufuk Güldemir’in de aracılığıyla Show TV’de çalışmaya başladı.

1994-1999 yılları arasında Ali Kırca ile ATV Ana haber kadrosunda diplomasi muhabirliği yaptı. ATV ve Sabah Gazetesi adına önemli röportajlar yaptı. 1997 yılında Libya Lideri Muammer Kaddafi ile yaptığı özel röportajı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti “Yılın Röportajı” ödülünü kazandırdı. Namus cinayetlerini anlattığı “Hepsi Birer Güldünya” belgeseliyle de 2004’te Metin Göktepe “Yılın Görüntülü Haber Ödülü”nü kazandı. CNN Türk’ün kurulduğu 1999 yılında muhabir olarak göreve başladı. 2001 yılında “Dünyada Bugün, Yeni Gün Hafta Sonu” programlarını hazırlayıp sundu. 2002 yılının Eylül ayına kadar bu görevlerini sürdürdü. TRT adına 2003 yılının Mart ayında başlayan Irak Savaşı sırasında özel bir program hazırlamak için İran’a gitti.

 

ÖNEMLİ OLAYLARI YERİNDE İZLEDİ

Yerinde izlediği önemler olaylar arasında “Pakistan askeri darbesi, Bağdat’ta yaşanan krizler, İsrail’de ikinci intifada, İran seçimleri, AB Helsinki Zirvesi, New York’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu” gibi önemli haberler bulunmaktadır. O sıra CNN Türk adına oralarda bulundu. Daha sonra Irak’taki izlenimlerini “Perspektif” programında belgesel olarak sundu. Payzın, halen “360 Derece” adlı programı hazırlayıp sunuyor. Ayrıca “Ne Oluyor?” tartışma programıyla farklı görüşleri bir araya getiriyor. Fransızca ve İngilizce bilen Payzın, 1999 yılında Türkiye’nin Belgrad Büyükelçisi Ali Ahmet Acet ile evlenip boşandı. 

Şirin Payzın kimdir? CNN Türk'ten kovuldu mu? - Resim : 2 

CNN TÜRK

CNN Türk, ABD'li CNN şirketi ve Demirören Holding bünyesinde yayın yapan haber kanalı. Merkezi İstanbul'da olan kanalın en bilinen programları arasında 5N1K, Bir Yudum İnsan ve Oradaydım gibi yapımlar yer alır.

Doğan Holding'e ait Eko TV'nin karasal yayın frekansından yayın hayatına başlayan CNN Türk yayın hayatına başladığı ilk dönemlerinde doğrudan İngilizce'den çevrilen bazı programlar yayınlamıştır. 1999-2006 arasında sağ alt köşeye başlamıştır. 2005-2008 yılları arasında yayın haklarını satın aldığı Formula 1'i yayınlamıştır. 2006-2010 arasında yerini sağ üst köşeye taşımıştır. 28 Ocak 2008'de karasal yayın frekanslarını TNT'ye bırakmıştır. Daha sonra TV5 kanalının karasal yayın lisansı satın alınıp CNN Türk yayını yeniden çatı antenlerine verilmiştir. CNN Türk 2010 yılında tüm CNN'ler gibi logosunu tekrar sağ alt köşeye taşımıştır. 17 Eylül 2012 tarihinde 16:9 yayın formatına geçmiştir.

Kanal şu an sadece bazı şehirlerde karasal yayında olup ayrıca, Kablo TV, Teledünya, Digiturk, Filbox ve D-Smart üzerinden yayınlarına devam etmektedir.

Kanal şu an Kanal D Haber ve CNN Türk Haber Merkezi olarak devam etmektedir.

CNN TÜRK HD

CNN Türk HD, 28 Mart 2013'te kurulan, CNN Türk ile eş zamanlı yayın yapan CNN Türk'ün yüksek çözünürlüklü kanalıdır.

18 Eylül 2014 tarihine kadar sadece D-Smart 30. kanaldan izlenebilmekteyken 18 Eylül 2014 tarihinde Türksat 4A uydusunun devreye girmesiyle birlikte CNN Türk HD, Türksat 4A 12245 H 27500 5/6 frekansından, D-Smart 30. kanaldan, KabloTV 58. kanaldan, Filbox 51. kanaldan ve Türksat TKGS 14. kanaldan da izlenebilmektedir. 12 Nisan 2016 tarihinde HD logosunu kaldırmıştır.

 

Şirin Payzın kimdir? CNN Türk'ten kovuldu mu? ile ilgili etiketler Şirin Payzın CNN Türk kimdir kovuldu mu neden çıkarıldı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.