Sir Alex Ferguson: En büyük pişmanlığım Gascoigne

Manchester United'la 13 Premier League şampiyonluğu ve 2 Devler Ligi zaferi bulunan Sir Alex Ferguson, kariyerindeki en büyük "keşke"sinin Paul Gascoigne olduğunu açıkladı. Gazza'yı Tottenham'a kaptırdığı günlerden bahseden Ferguson, "Bobby Charlton'dan sonra gördüğüm en iyi İngiliz futbolcuydu" dedi.

Manchester United'ın efsanevi teknik direktörü Sir Alex Ferguson, en büyük transfer pişmanlığını açıkladı. İskoç futbol adamı, Paul Gascoigne'yi Tottenham Hotspur'a kaptırdığı için hala pişman olduğunu söyledi.

Gascoigne'in Bobby Charlton'dan sonra gelmiş geçmiş en iyi İngiliz futbolcu olduğunu düşünen Ferguson, Gazza'nın Spurs'e imza atarak kariyerinde büyük bir hata yaptığını savundu.

LADbibleTV'ye konuşan Alex Ferguson, "İmza attıramadığınız için hala üzgün olduğunuz biri var mı?" şeklindeki soruya "Paul Gascoigne, kesinlikle..." cevabını verdi. Yaşayan efsane şöyle konuştu:

"Maalesef onu anlamadık ve sanırım şimdi geriye dönüp baktığımda büyük bir hata yaptı. Bunu yıllar sonra kendisi de kabul etti. 1988'de Newcastle United'la deplasmanda oynadığımız bir maçtı. Sakatlıktan yeni dönmüştü. O döner dönmez maçları kazanmaya başladılar. Whiteside, Robson ve Remi Moses orta sahasıyla çıkmıştım ve Gazza onları yok etmişti. Eve dönerken (eski Man Utd başkanı) Martin Edwards'a, 'Bu çocuğu alın. Pazartesi ona telefonla ulaşın' dediğimi hatırlıyorum. Ama alamadık. O, Tottenham'ı tercih etti. Aslında bizim teklifimizi de kabul etmişti ama Tottenham annesine ve babasına bir ev alınca fikrini değiştirdi. United'a gelseydi bambaşka bir futbolcu olabilirdi." 

Sir Alex Ferguson: En büyük pişmanlığım Gascoigne

Sir Alex Ferguson: En büyük pişmanlığım Gascoigne ile ilgili etiketler Manchester United Paul Gascoigne alex ferguson tottenham hotspur
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.