Sipariş sayısı 180 bine yaklaştı! TOGG'un ön sipariş sahipleri yarın noter huzurunda belirlenecek

Yoğun ilgi nedeniyle teslim edilecek araç sayısında artış kararı alınan Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'un ön sipariş sayısı 177 bin 467 oldu. 29 Mart 2023 (yarın) ön sipariş sahipleri noter huzurunda yapılacak dijital çekiliş sistemiyle belli olacak. İşte detaylar...

Yerli otomobil Togg'un ön sipariş süreci 27 Mart Pazartesi günü saat 22.00’da sona erdi.

Sipariş sayısı 180 bine yaklaştı! TOGG'un ön sipariş sahipleri yarın noter huzurunda belirlenecek

Togg için ön sipariş sayısı 177 bin 467 oldu. Yerli otomobili satın almaya öncelik kazananlar kura yöntemi ile belli olacak. Yoğun ilgi nedeniyle teslim edilecek araç sayısında artış kararı alınmış(10 binden 20 bine çıkarıldı), kura tarihi ise 1 gün uzatılmıştı. Başvuru süreci ardından TOGG kura sonuçları için geri sayım başladı.

Peki, Togg kura çekilişi ne zaman, nasıl yapılacak?

Türkiye'nin yerli elektrikli aracı TOGG ön sipariş başvuruları 16-27 Mart tarihleri arasında alındı. Belirlenen tarih aralığında ön ödeme bedelini yatıran vatandaşların ön siparişleri kabul edilecek ve çekiliş sürecine katılmaya hak kazanacak.

TOGG'UN KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

Togg resmi Twitter sayfasından yapılan bilgilendirmeye göre kura çekimi 29 Mart'ta yapılacak. Ön sipariş sahipleri noter huzurunda yapılacak dijital çekiliş sistemiyle belli olacak. Çekilişe katılacak kullanıcıların sıralı listesi çekiliş öncesinde Togg tarafından yayınlanacak.

Teslimat tarihi belirlenirken seçilen versiyonun yaklaşık teslimat dönemi ile kullanıcının çekiliş sıralamasındaki yeri dikkate alınacak.

TESLİMAT NE ZAMAN YAPILACAK?

2022 yılında seri üretime geçen Togg'un ilk teslimleri nisan ayında yapılacak. Bu hamle, Türk otomotiv sektörü için yeni bir dönemin başlangıcı olarak görülüyor.

YEDEK LİSTEDE 20 BİN KİŞİ VAR

Togg ayrıca şanslı 20 bin kullanıcının yanı sıra 20 bin kişi için de yedek liste oluşturacak.

2023 yılı için planlanan teslimatlarda iptallerin yaşanması halinde, yedek listedeki kullanıcılar devreye alınacak. Ancak, 2023 yılı teslimatları için yedek listeden asıl listeye geçemeyenler 2024 yılı ocak ayı itibarıyla belirlenecek yeni paket ve konfigürasyon seçenekleriyle T10X sipariş edebilecek.

Bu siparişi verenler, 2024 yılı haziran ayına kadar herhangi bir çekilişe girmeden akıllı cihazlarını teslim alabilecek. Asıl ve yedek listede yer alamayan kullanıcıların yaptıkları ön ödemeler ise hesaplarına iade edilecek.

TOGG'UN CEO'SU GÜRCAN KARAKAŞ'TAN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Togg Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, T10X'e gösterilen ilgiye teşekkür ederek, satış adetlerinin ne kadar sürede gerçekleştiğine ilişkin bilgi verdi.

Karakaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında şunları aktardı:

"100 T10X: 12 dakika, 1.000 T10X: 41 dakika, 7.734 T10X: 4 saatte, 22.150 T10X: 24 saate, 41.000 T10X: 3 günde, 100.000 T10X: 7 günde, 177.467 T10X: kapanışta. İçten teşekkürlerimizle. Mobiliteyi yeniden tanımlıyoruz."

Karakaş'ın paylaşımına çok sayıda kullanıcının, daha fazla üretim yapılması yönünde yorumlar yazdığı görüldü.

Sipariş sayısı 180 bine yaklaştı! TOGG'un ön sipariş sahipleri yarın noter huzurunda belirlenecek ile ilgili etiketler Otomobil TOGG Yerli otomobil
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.