"Sinyal verirken Kılıçdaroğlu gibi ol!.."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ABD'nin 46. Başkanı seçilen Joe Biden'ı Twitter'dan kutlamasına AK Parti'den tepki geldi. Kılıçdaroğlu'nun 15 seçim kazanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bir kez dahi kutlamadığını hatırlatan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Sinyal verirken Kılıçdaroğlu gibi ol!.." dedi.

Resmi olmayan sonuçlara göre ABD'nin 46. Başkanı seçilen Demokrat parti adayı Joe Biden'a Türkiye'den ilk tebrik CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılmıştı. 

Biden ve yardımcısı Kamala Harris'i kutlayan Kılıçdaroğlu, "Türkiye - ABD arasındaki dostluğun ve stratejik müttefiklik ilişkilerimizin güçlenmesini dilerim." demişti. 

Kılıçdaroğlu'nun alelacele tebrik mesajı yayımlaması AK Parti'den tepki çekti. 

Bu mesajı ile Biden'a göz kırpan Kılıçdaroğlu'na, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan cevap geldi.

Turan, Twitter'dan paylaştığı mesajında, "15 seçim kazanan, kendi ülkesinin başkanı; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bir kez bile tebrik etmeyene bak sen! Sinyal verirken Kılıçdaroğlu gibi ol!.." dedi.

"Sinyal verirken Kılıçdaroğlu gibi ol!.."

Joe Biden, 2020'nin ilk günlerinde yaptığı bir açıklamada "Geçmişte yaptığım gibi, muhalefetle doğrudan iletişimde olup, hâlâ var olan unsurlarını destekleyip onları Erdoğan'ı mağlup etmeleri için cesaretlendirebiliriz." ifadelerini kullanmıştı. Ağustos ayında ortaya çıkan bu açıklamayı üstünkörü bir dille eleştiren Kılıçdaroğlu, konuşmanın 7 ay sonra gündeme gelmesine ise tepki göstermişti.

"Sinyal verirken Kılıçdaroğlu gibi ol!.." ile ilgili etiketler Bülent Turan AK Parti CHP Kemal Kılıçdaroğlu Joe Biden
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.