Sınıra asker yığan İran: Yanlış anlaşılma! Biz Azerbaycan'a dostuz!

İran İçişleri Bakanı, Azerbaycan'la yaşanan gerginliği ve İran'ın sınıra asker yığmasını 'aralarındaki yanlış anlaşılma' olarak tanımladı. Yanlış anlaşılmaların diplomatik yollarla çözüleceğini söyledi.

İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, Azerbaycan ile aralarındaki "yanlış anlaşılmalar'ın diplomatik yollarla çözüleceğini" belirterek, "İran komşularla dostluk ilişkilerine özel bir önem veriyor. Yeni hükümette komşular bizim için önceliklidir ve onlarla dostluk ilişkilerini sürdüreceğiz." dedi.

İRAN, TATBİKAT POLEMİĞİ HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI

İran'ın kuzeybatısında Azerbaycan sınırında bulunan Erdebil vilayetine yeni atanan valinin görev devir teslimi törenine katılan Vahidi, Tahran ile Bakü yönetimi arasında yaşanan tatbikat polemiğiyle ilgili açıklamada bulundu.

'YANLIŞ ANLAŞILMA'

İran ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin bozulması için İsrail ve bazı ülkelerin komplo kurduğunu ileri süren Vahidi, "Yanlış anlaşılmalar ve farklı meseleler varsa bunlar diplomatik yollarla çözülecektir. Dışişleri Bakanlığı konunun takipçisi." dedi.

'AZERBAYCAN'A DAİMA DOSTUZ'

Komşu ülkeleri iş birliği ve diyaloğa davet ettiklerini aktaran Vahidi, "İran komşularla dostluk ilişkilerine özel bir önem veriyor. Yeni hükümette komşular bizim için önceliklidir ve onlarla dostluk ilişkilerini sürdüreceğiz. Tüm komşu ülkelere ve Azerbaycan'a daima dost olduğumuzu bildirdik." ifadelerini kullandı.

 

Sınıra asker yığan İran: Yanlış anlaşılma! Biz Azerbaycan'a dostuz! ile ilgili etiketler Azerbaycan İran Dışişleri yanlış anlaşılma
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.