Sınır dışı edilen Moldovalı annenin çocuk hasreti!

Mersin'de Türk vatandaşı ile evli olduğu halde, daha önce oturma izni olmadan Türkiye'de kaldığı için kesilen cezayı ödemeyen ve 7 ay önce sınırdışı edilen Moldovalı Natalia Özışık (38), çocukları ve eşiyle hasretini internet üzerinden görüşerek gidermeye çalışıyor.

Mersin'de 2008'de Yunus Emre Özışık (36) ile evlenen Natalia Özışık'a, kimliğini değiştirmek için başvurduğu Emniyet Müdürlüğü'nde, oturma izni almadan Türkiye'de kaldığı için 3 bin TL idari para cezası kesildi. Cezayı ödeyemeyen genç kadın, kimliğini de değiştirmedi. 7 ay önce arkadaşlarının düğününe katılmak için Yalova'ya giden Natalia Özışık'ın pasaportu, yolda kimlik kontrolü yapan ekipler tarafından incelenince, sistemde 12 bin TL borcu göründüğü ve oturma izni olmadığı anlaşıldı. Polis tarafından alıkonulan genç kadın, ardından sınırdışı edildi. Ceza ödenmediği için Türkiye'ye dönemeyen Moldovalı anne, çocukları 5 yaşındaki Yüsra ve 6 yaşındaki Tahir ile internet üzerinden görüşerek hasret gidermeye çalışıyor.

Düzenli bir işi olmayan baba Yunus Emre Özışık ise, eşinin yaşadıklarının daha önce basında yer alması üzerine bir çok siyasinin kendilerine çözüm için söz verdiğini, ancak bu sözlerin hiçbirinin yerine getirilmediğini söyledi. Özışık, "Çocuklarım burada, eşim ülkesinde perişan oldu. Çocuklar her gece annesini sayıklıyor rüyasında. Anneyle sadece internetten görüşüyorlar Çocuklarımın annelerine kavuşturulmasını istiyorum" dedi.

Minik Yüsra ise annesini çok özlediğini, biran önce eve gelmesini istediğini söyledi.

Sınır dışı edilen Moldovalı annenin çocuk hasreti! ile ilgili etiketler Anne Moldova sınırdışı edilen
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.