Sinemada gösterime gireceği iddia edilmişti! Disney Plus'ın Atatürk dizisi ile ilgili flaş gelişme: FOX TV'de yayınlanacak

Disney Plus'ın Atatürk dizisi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Disney Plus'ta 29 Ekim'de 6 bölümlük dizi olarak yayınlanması beklenen projenin kasım ayında sinemalarda yayına gireceği iddia edilmişti. Bu iddianın ardından dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı. İddiaya göre Atatürk dizisi ücretsiz olarak FOX ekranlarında yayınlanacak.

Disney Plus'un Aras Bulut İynemli'nin başrolünde olduğuve 8 milyon dolar harcadığ 'Atatürk' dizisi son günlerin en çok konuşulan ve tartışılan konularından biri.

AMERİKA ERMENİ ULUSAL KOMİTESİ'NDEN 'İPTAL EDİN' ÇAĞRISI

Geçtiğimiz günlerde Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA), Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Disney Plus'a hadsiz bir çağrıda bulunarak 'Atatürk' dizisinin iptal edilmesini talep etmişti.

''29 EKİM'DE YAYINDA'' DENİLMİŞTİ!

Disney Plus ise yaptığı paylaşımda Atatürk dizisinin fragmanını paylaşarak "Orijinal dizi #Atatürk çok yakında, Cumhuriyetimizin 100. yılında yayında." ifadelerini kullanmıştı.

''DİSNEY PLUS, 'ATATÜRK' DİZİSİNİ PLATFORMDA YAYINLAMAMA KARARI ALDI'' İDDİASI

Yeni Şafak Gazetesi'nden Sevda Dursun'un haberine göre; Disney Plus'ın ABD’deki Ermeni lobisinin baskısı sonucu 'Atatürk' dizisini platforma koymaktan vazgeçtiği öğrenildi. Cumhuriyetimizin 100. yılında heyecanla beklenen 'Atatürk' dizisinin sinema salonlarında Kasım ayında gösterime gireceği belirtildi.

''TÜM TÜRKİYE'YE ARMAĞAN'' SLOGANIYLA FOX TV'DE YAYINLANACAK!

Fakat bu iddianın ardından 'Atatürk' dizisi ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Gazeteci Birsen Altuntaş'ın haberine göre; Disney Plus yerli içerik alımını ve yayınını 2024 sonuna kadar durdurdu. Platform sadece Atatürk dizisini yayınlayacağını duyurdu.

Ancak bu arada Disney Plus’ta yayınlanması planlanan dizi içerik strarejisi gereği gereği 85 milyonun izlemesi için kanal değiştirdi ve mülkiyet haklarının sahibi olan platformun şirketi FOX’a alındı. Atatürk dizisi 29 Ekim’de “Tüm Türkiye’ye armağan” sloganıyla FOX’ta yani açık kanalda ücretsiz yayınlanacak.

Filmin daha sonra yapımcısı Saner Ayar tarafından hazırlanacak özel montajlı yenilenmiş hali iki bölüm halinde sinemalarda seyirciyle buluşacak. Film böylece tüm dünya sinemalarında gösterilecek. Ayrıca dizinin metaverse evreninin sergilenmesi planlanıyor.

 

 

 

Sinemada gösterime gireceği iddia edilmişti! Disney Plus'ın Atatürk dizisi ile ilgili flaş gelişme: FOX TV'de yayınlanacak ile ilgili etiketler Disney Plus
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.