Sinan Akçıl'ın eşi Burcu Kıratlı’nın dolandırılması davasında sanık beraat etti

Şarkıcı Sinan Akçıl’ın ikinci kez boşanmaya hazırlandığı oyuncu eşi Burcu Kıratlı’nın ‘Ponzi Piramit zinciri’ adında saadet zinciri sistemi oluşturduğu ve bu sistem ile kendisini dolandırıldığı iddiasıyla şikayetçi olduğu sanık Mine Mumcu yargılandığı davada beraat etti.

Oyuncu Burcu Kıratlı’nın ‘Ponzi Piramit zinciri’ adında saadet zinciri sistemi oluşturduğu ve bu sistem ile kendisini dolandırıldığı iddiasıyla şikayetçi olduğu sanık Mine Mumcu’nun ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı dava karara bağlandı.

İstanbul 7.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tarafların avukatları hazır bulundu. Şikayetçi Burcu Kıratlı ile sanık Mine Mumcu ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, sanık Mine Mumcu’nun ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Mütalaaya karşı savunma yapan sanık avukatı Merve Bahadır, sanığın beraatını talep etti. Sanık avukatı Merve Bahadır, "Müvekkilimin dolandırıcılık kastı bulunmamaktadır. Şayet dolandırıcılık kastıyla hareket etseydi ilk aldığı paraları geri vermez veya çok fazla miktar da talep edebilirdi. Ortada bir ticaret vardır. Müvekkilimin beraatına karar verilmesini talep ederiz" dedi.


SANIK MİNE MUMCU BERAAT ETTİ

Mahkeme heyeti, sanık Mine Mumcu’nun müşteki Burcu Kıratlı’ya karşı, baştan beri ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçu kastı ile hareket ettiğinin sabit olmadığı gerekçesiyle beraatına hükmetti.

İDDİANAMEDEN

Müşteki Burcu Kıratlı’nın şikayeti üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, şüpheli Mine Mumcu’nun ’nitelikli dolandırıcılık’ suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Sinan Akçıl'ın eşi Burcu Kıratlı’nın dolandırılması davasında sanık beraat etti ile ilgili etiketler Burcu Kıratlı Sinan Akçıl mahkeme dava Mine Mumcu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.