'Şimşek' operasyonuyla yakalandılar: 30 milyon liralık vurgun yapan suç çeteleri çökertildi

Ankara merkezli düzenlenen operasyonda kaçak tütün ve silah ticaretiyle haksız kazanç elde edilen 2 çete çökertildi. Operasyonda 23 şüpheli gözaltına alınırken toplam vurgun miktarının 30 milyon lirayı bulduğu öğrenildi. Operasyonda sigara makinaları, kaçak sigara yapımı için kullanılan malzemeler ve silah ele geçirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yasa dışı yollarla temin ettikleri silahları ve sigara haline getirdikleri tütünleri satarak haksız kazanç elde eden 2 farklı suç çetesini tespit etti.

Harekete geçen polis ekipleri, yaptıkları teknik ve fiziki takibin ardından Ankara merkezli İzmir, Ağrı ve Batman illerinde operasyon düzenledi.

'Şimşek' operasyonuyla yakalandılar: 30 milyon liralık vurgun yapan suç çeteleri çökertildi

23 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

“Şimşek” isimli eş zamanlı operasyonla aralarında suç çetesi elebaşları N.T., F.Ş. ve B.B.F.’nin bulunduğu 23 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ise piyasa değeri yaklaşık 1 milyon lira olan 3 adet sigara sarma makinesi, bir buçuk ton kıyılmış sigara tütünü, 152 bin 500 adet bandrolsüz boş makaron, 37 bin 760 adet satışa hazır doldurulmuş makaron, 30 bin adet sahte bandrol, 1 adet AK-47 kaleşnikof tüfek, 5 adet ruhsatsız tabanca ve çok sayıda fişek ele geçirildi.

'Şimşek' operasyonuyla yakalandılar: 30 milyon liralık vurgun yapan suç çeteleri çökertildi - Resim : 2

30 MİLYON LİRALIK HAKSIZ KAZANÇ

Suç çetelerinin kiraladıkları farklı evlerde kaçak sigara üretmek için yevmiyeli işçi çalıştırdıkları, üretilen sigaraları “tobacca shop” olarak tabir edilen yerlere dağıttıkları ve yasa dışı yollarla temin ettikleri silahlardan elde ettikleri paralarla toplam 30 milyon liralık haksız kazanç elde ettikleri belirtildi.

'Şimşek' operasyonuyla yakalandılar: 30 milyon liralık vurgun yapan suç çeteleri çökertildi - Resim : 3

'Şimşek' operasyonuyla yakalandılar: 30 milyon liralık vurgun yapan suç çeteleri çökertildi ile ilgili etiketler Ankara çete Operasyon tütün silah şimşek
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.