Şimdiye kadar yaşamış en ağır hayvan... Bilim insanlarından heyecanlandıran keşif!

Bilim insanları, Peru'da keşfedilen eski devasa bir balinanın şimdiye kadar yaşamış en ağır hayvan olabileceğini söyledi. İşte dikkat çeken keşfin detayları...

Peru’da son on yılda bir zamanlar sular altında kalan bir bölge olan Ica çölünde Perucetus colossus veya “Peru’dan gelen devasa balina” adlı yeni türün devasa fosilleri üzerine çalışma devam ediyor.

 Keşif, 2 Ağustos Çarşamba günü Nature dergisinde açıklanırken “Ağır bir erken dönem balinası omurgalı morfolojisinin sınırlarını zorluyor” başlıklı makaleye göre, araştırmacılar antik hayvanın 94 ila 375 ton arasında bir ağırlığa ve 20 metre uzunluğunda bir gövdeye sahip olduğunu hesapladılar.

Almanya, Stuttgart’taki Devlet Doğa Tarihi Müzesi’nde paleontolog olan çalışma yazarı Eli Amson, Perucetus colossus’un “muhtemelen şimdiye kadarki en ağır hayvan” olduğunu, ancak “büyük olasılıkla şimdiye kadarki en uzun hayvan olmadığını” söyledi.

Şimdiye kadar yaşamış en ağır hayvan... Bilim insanlarından heyecanlandıran keşif!

Bu doğrulansaydı, Peru balinası en büyüğü yaklaşık 200 ton olan mavi balinadan en üst sırayı alacaktı. Mavi balina da 30 metreden fazla uzunluğuyla ilk sırada yer alıyor.

Lima’daki San Marcos Üniversitesi Doğa Tarihi Müzesi’nden Mario Urbina, kemikleri ilk olarak on yıldan uzun bir süre önce keşfetti ve uluslararası bir ekip, onları Peru çölündeki zengin deniz fosilleriyle bilinen dik, kayalık bir yamacın kenarından çıkarmak için yıllarını harcadı. 

Paleontologlar şimdiye kadar balinadan 13 omur, dört kaburga ve bir kalça kemiği buldular.

İtalya’nın Pisa Üniversitesi’nden bir paleontolog olan çalışma yazarı Alberto Collareta da, bulunan fosillerin 39 milyon yaşında olduğunu ve “şimdiye kadar gördüğü hiçbir şeye benzemediğini” söyledi.

Şimdiye kadar yaşamış en ağır hayvan... Bilim insanlarından heyecanlandıran keşif! ile ilgili etiketler Peru
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.