Şimdi de Çin'e giden tren döndü yalanı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından Çin'in Xian kentine doğru 8 bin 693 kilometrelik yolculuğa bizzat uğurlanan tren yine birileri tarafından kirletilip, karalanmaya çalışıldı. Uğurlamanın ardından gümrük işlemleri için Halkalı'ya dönen trenin yolundan döndüğü iddiası ortaya atıldı. Yalana cevap TCDD Taşımacılık AŞ'den geldi. Açıklamada trenin gümrük işlemlerinin ardından bu gece yola çıkacağı ve 12 gün içinde hedefine ulaşmasının beklendiği belirtildi.

Türkiye-Çin İhracat Treni 4 Aralık Cuma günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından 8 bin 693 kilometrelik yolculuğuna uğurlanmıştı. 

Ulaşımda yeni bir başarı hikayesinin yazılacağı yolculuk yine birileri tarafından karalanmak istendi.

Trenin uğurlama töreninin ardından gümrükleme işlemleri ve Çin'den gelen ilave taleplerin yerine getirilmesi amacıyla yolculuk öncesinde Halkalı gümrük alanına gitmişti.

Şimdi de Çin'e giden tren döndü yalanı

Ancak bu durum kötü niyetli kişiler tarafından Türkiye-Çin İhracat Treni’nin “yolundan döndüğü” iddiası gündeme getirildi. 

Asılsız iddiaya ilişkin yanıt TCDD Taşımacılık AŞ'den geldi.

Kurumun sitesinden yapılan yazılı açıklamada,

"4 Aralık Cuma günü törenle uğurlanan Türkiye-Çin İhracat Treni’nin “yolundan döndüğü” gibi asılsız, kötü niyetli haber ve paylaşımları üzülerek izledik.

Trenimiz, törenimizin ardından Çin’e doğru yola çıkmadan hemen önce, gümrükleme işlemleri ve Çin’den gelen ilave talepler için Halkalı İstasyonu’na uğramıştır. Bu gece Halkalı’dan Köseköy’e gelerek Çin yolculuğuna devam edecektir. Trenimizin 12 gün içinde Çin’in Xian şehrine ulaşması hedeflenmektedir.

Bu süreçler yük taşımacılığında rutin sayılan ve tamamlanması gereken işlemlerdir. Türkiye’den, hatta Avrupa’dan Çin’e kesintisiz olarak yük ve yolcu taşımacılığının demiryolu aracılığı ile yapılabilmesi, ülkemizin hayata geçirdiği Marmaray Projesi ve Anadolu boyunca kesintisiz hale getirilmiş demiryollarımız sayesinde mümkün olmuştur.

Demiryolu taşımacılığında ülkemizin menfaatleri gereği yaptığımız büyük işleri her zaman teveccühle karşılayan halkımızın, başarılarımızı gölgelemek isteyen, kurgulanmış, haince duygular taşıyan yaklaşımlara itibar etmeyeceğinden eminiz." 

denildi. 

Şimdi de Çin'e giden tren döndü yalanı - Resim : 2

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.