Şimdi de çifte mutasyon geçirmiş virüs ortaya çıktı

Dünya genelinde 125 milyon kişiye bulaşan koronavirüsün yayılma hızı mutasyonlarla birlikte daha da artmış durumda. Ancak virüsün yaşadığı mutasyonlara ilişkin her gün yeni bir keşif yapılıyor. Son haber Hindistan'dan geldi. Bilim insanları bu kez de "çifte mutasyona" uğramış koronavirüs tespit etti. Uzmanlar çifte mutasyonlu virüsün bağışıklık sistemini daha rahat geçeceği ve daha hızlı bulaşacağı uyarısında bulundu.

Hindistan'da virolog Shahid Jameel önemli ve endişeleri de artıran bir keşfe imza attı. 

Jameel, virüste çifte mutasyon tespit etti. Bilim insanı bu "çifte mutasyonu", aynı virüste iki mutasyonun birden görülmesi olarak ifade etti.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Hindistan Sağlık Bakanlığı da, "çifte mutasyona" uğramış virüsün bağışıklık sistemini aşabileceği ve daha hızlı bulaşabileceği uyarısı yaptı.

Hindistan'da 18 eyaletten toplanan örneklerde bugüne kadar 771 farklı mutasyon görüldü. Toplanan 10 bin 787 örnekten 736'sında İngiltere, 34'ünde Güney Afrika, birinde de Brezilya varyantı görüldü.

Hindistan'da koronavirüs vakaları yeniden artışa geçerken, hükümet yetkilileri mutasyonlar ve artan vakalar arasında bağlantı olmadığını belirtti.

Ülkede son 24 saatte 47 bin 262 yeni vaka açıklanırken, Kovid-19 nedeniyle 275 kişinin daha öldüğü bildirildi.

Hindistan Sağlık Bakanlığı, ülkenin batısındaki Maharashtra eyaletinden toplanan örneklerde Aralık ayına kıyasla daha fazla mutasyonlu virüs tespit edildiğini de duyurdu.

Hindistan'da şu ana kadar 11,7 milyon vaka tespit edilirken, Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı da 160 bini geçti.

Bu ayın başında vakaların sağlık sistemini zorlaması üzerine eyalet bazında sokağa çıkma kısıtlamaları uygulanmaya başlandı. 

Şimdi de çifte mutasyon geçirmiş virüs ortaya çıktı ile ilgili etiketler Hindistan mutasyon çifte mutasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.