Silivri ve Sincan cezaevlerinden en çok oy HDP ve İnce'ye çıktı

İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi Tolga Akalın, FETÖ'cülerin yoğun olarak tutulduğu Silivri Cezaevinde en çok oyu HDP ve AK Parti'nin aldığını iddia etmişti... Akalın'ın bu iddiası tam anlamıyla düzmece çıktı. AK Parti'nin Silivri'de sadece yüzde 5 oy aldığı belirlendi. Yine FETÖ'cülerin yoğunlukta olduğu Sincan Cezaevinde de CHP-İYİ parti ve SP'den oluşan Millet İttifakı birinci çıktı. Her iki cezaevinde en fazla oy alan Cumhurbaşkanı adayı ise İnce oldu.

İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi Tolga Akalın FETÖ tutuklularının yoğun olduğu İstanbul’daki Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu’nda en çok oyun HDP ve AK Parti’ye çıktığını öne sürmüştü. İYİ Parti ve Meral Akşener’in ise 4’üncü olduğunu savunmuştu.

Akalın'ın, Silivri İlçesi Semizkumlar Mahallesi'ndeki sandık sonucunu Silivri Cezaevi'ne ait gibi gösterdiği, açıkladığı rakamların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Gerçek sandık sonuçları ise şöyle:

FETÖ'cü sanıkların yoğunlukta bulunduğu Silivri Cezaevi'nde 9403 tutuklu, 24 Haziran'da yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinde oy kullandı.

Seçimde en çok oy yüzde 44.63 ile HDP'ye çıktı. CHP, yüzde 19.27; MHP yüzde 15.45; İYİ Parti yüzde 7.24; AK Parti ise yüzde 5.52 oy aldı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise birinci CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce oldu. İnce, yüzde 48.08 oy aldı. HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş'ın oy oranı yüzde 20.84 oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 17.30, İYİ Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener ise yüzde 11.96 oy aldı. Cezaevindeki sandıklardan, Saadet Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu'na yüzde 2.28 oy çıktı.

SİNCAN CEZAEVİNDE DE DURUM FARKSIZ

FETÖ'cülerin bulunduğu Sincan Cezaevi'nde seçim sonucu belli oldu. Buna göre aralarında kadın, açık ve çocuk kapalı cezaevlerinde bulunan şüphelilerden toplamda CHP, İYİ Parti, SP ve DP'den oluşan Millet İttifakı’na 2 bin 867 oy çıktı.

Cumhur İttifakı’na bin 207 oy çıkarken, HDP’ye ise 893 oy verildiği görüldü.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise CHP’nin adayı Muharrem İnce’ye 3 bin 55 oy çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ise 846 oy, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e 748 ve Selahattin Demirtaş’a ise 214 oy verildiği dikkat çekti.

Aralarında darbeci FETÖ mensuplarının da bulunduğu Sincan F Tipi Cezaevinde hüküm giymeyen örgüt mensuplarının oy kullanma oranları da dikkat çekti.

FETÖ İNCE'Yİ VE MİLLET İTTİFAKI'NI TERCİH ETTİ

Seçim öncesinde darbecilerin cezaevi kayıtlarına göre, özellikle CHP, İYİ Parti ve HDP’ye oy vereceklerine dair görüşmeleri tespit edilmişti.

Bu kapsamda örgüt mensuplarından CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye 2 bin 926 oy çıktı.

Meral Akşener 734, Cumhurbaşkanı Erdoğan 755 oy, Demirtaş 164 oy aldı.

FETÖ’cülerin en çok 2 bin 630 oyla CHP-İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin kurduğu Millet İttifakı’nı tercih ettiği görüldü.

AK Parti ve MHP’nin kurduğu Cumhur İttifakı’na ise sadece bin 67 oy çıktı.

HDP’ye ise 816 oy verildiği görüldü.

Silivri ve Sincan cezaevlerinden en çok oy HDP ve İnce'ye çıktı ile ilgili etiketler silivri cezaevi sincan cezaevi 24 Haziran seçimleri
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.