Silahlı adamlar terör nöbetinde değil

Geçtiğimiz aylarda fiyatı 100 liraya kadar çıkan sarımsak için tarlalarda silahlı nöbet başladı. Gündüzleri 'zam şampiyonu'nun hasadını yapan üreticiler, akşamları da başından ayrılmıyor.

Türkiye’nin önemli sarımsak üretim merkezlerinden biri olan Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde sarımsak üreticileri hırsızlara karşı gece tarlalarında nöbete başladı.

Ürünlerin kuruması için sarımsaklarını 10 gün tarlada bırakan çiftçiler, bu süre içinde hırsızlık yaşanmaması için gündüz hasadını yatıkları sarımsakları geceleri tarlada nöbet tutarak koruyor.

Silahlı adamlar terör nöbetinde değil

Sarımsak üretiminin yoğun olarak Ayvalı köyü Sabri Karabacak, Taşköprü sarımsağının şubat ve mart aylarında dikiminin yapıldığını, temmuz ayının ilk haftasından itibaren de hasadına başlandığını söyledi.

Sarımsak bugünlerde tezgahta 30 liraya satılıyor. Ürünün kilosu 2017'de 1 liraya kadar düşmüştü.

Silahlı adamlar terör nöbetinde değil - Resim : 2

"GECELERİ SABAHA KADAR TARLADA BEKLİYORUZ"

Sarımsağın zor ve zahmetli bir ürün olduğunu belirten Karabacak, "Sarımsakların hasadını yaptık, hırsızlık olayı olmaması için geceleri sabaha kadar tarlalarda bekliyoruz. Sarımsağın kuruması 8-10 gün sürüyor. Bu süreyi tarlalarda geçiriyoruz" dedi.

Üreticilerden Turhan Başören de hırsızlık olmaması için tarlalarının etrafında sabaha kadar dolaştıklarını anlattı. Başgören, "Tarlada yorulduğumuz zaman traktör ya da arabamızda bekliyoruz. Arabamıza ya da traktörümüzün içine yatak atıp içeride dinleniyoruz" diye konuştu.

AA

Silahlı adamlar terör nöbetinde değil ile ilgili etiketler Kastamonu Çiftçi sarımsak Tarla Nöbet
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.