Şike ve Ergenekon hakimleri Yunanistan'a kaçarken yakalandı!

Haklarında yakalama kararı olan eski iki FETÖ şüphelisi hakim Yunanistan'a kaçmak üzereyken yakalandı... Eski hakim Bülent Kınay, ''futbolda şike davası'', Eski hakim Fatih Uslu ise "Ergenekon davası" hakimleri arasında yer alıyordu. Uslu ve Kınay yakalanmalarının ardından gazetecilerin "Yunanistan'a mı kaçacaktınız?" sorusuna "ciğer yemeye geldik" cevabı verdi.

Alınan bilgiye göre, hakim ve savcıların kaçacağı bilgisi üzerine Edirne Jandarma Komutanlığı istihbarat şubesi ekipleri Yunanistan'a kaçma girişimindeki bir gruba operasyon düzenledi.

fetA_hakimleri_2

Aralarında Pakistan uyrukluların da olduğu grubun içerisinde yakalanan 2 Türk vatandaşının sorgusunda yakalama kararları bulunan eski hakimler Bülent Kınay ve Fatih Mehmet Uslu olduğu anlaşıldı.

FETÖ şüphelisi iki eski hakim gözaltına alındı.

fetA_hakimleri4

Gözaltındaki eski hakimlerden Bülent Kınay'a HSYK 16. Dairesince ''futbolda şike davasına'' bakan hakimler için açılan incelemede üye hakim sıfatıyla inceleme başlatılmıştı.

fetA_hakimler3

Eski hakim Uslu ise Ergenekon davasına bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi hakimleri arasında yer alıyordu.

Uslu ve Kınay'ın Yunanistan'a kaçmak için insan kaçakçılarına 3 bin Avro verdikleri iddia edildi.

Emniyete götürüldüğü sırada gazetecilerin "Yunanistan'a mı kaçacaksınz?" sorusuna Kınay "Ciğer yemeye geldik" diye yanıt verdi.

Uslu'nun da Bakırköy 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi ve Tavşanlı mahkemelerince yakalama kararı olduğu belirlendi.

Şike ve Ergenekon hakimleri Yunanistan'a kaçarken yakalandı! ile ilgili etiketler FETÖ şike davası Ergenekon Davası bülent kınay fatih mehmet uslu
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.