Sıhhiyeci İHA, savaş alanına kan teslimatı testini başarıyla tamamladı

ABD ordusu, çatışma alanında ilk yardım uygulama kabiliyetini geliştirmek ve askerlerinin hayatını kurtarmak için İHA’lar ile ‘kan sevkiyatını’ test etti. Sıhhiyeci İHA, askerlere kritik olan sürede kan sağlayarak savaş alanında hayat kurtaracak.

İHA’lar aracılığıyla yapılan kan teslimatları, çatışma alanında ilk yardım gerçekleştirmek ve hastalarına ihtiyaç duydukları kritik yardımı sağlamak için zamana karşı verilen mücadele için büyük bir adım olabilir.

SAVAŞ ALANINDA HAYAT KURTARACAK

ABD Ordusu yetkilileri, İHA’lar aracılığıyla çatışma alanındaki sağlık görevlilerine hayat kurtarmalarını sağlayacak kanı vererek, savaş alanında uygulanan ilk yardımı ciddi anlamda iyileştirmeye çalışıyor.

Military & Aerospace Electronics’in aktardığı bilgilere göre, ağustos ayında, ABD ordusu araştırmacılarından oluşan bir ekip, Fort Pickett’daki bir iniş bölgesine tam kapasite kan sağlayan insansız bir uçağı deneyebilmek için savunma teknolojisi şirketleri olan Near Earth Autonomy ve L3Harris Technologies ile birlikte çalıştı.

SIHHİYECİ İHA

İHA’nın ise gerçekten de kan taşıyıp taşımadığı belli olmamakla birlikte, söz konusu ‘Sıhhiyeci İHA’, iniş bölgesi üzerinde uçma, inmek için uygun bir yer seçmek için araziyi tarama ve ardından da yerde yumuşak bir şekilde duruşa geçme yeteneğini başarıyla gösterdi.

İniş bölgesi inmek için uygun değilse bile, bu İHA kan dağıtımını alçak irtifadan havada paraşütle de bırakabiliyor ve kanı her durumda yaralı askerle ilgilenen sağlık görevlilerine verebiliyor.

 

 

Kaynak: M5

Sıhhiyeci İHA, savaş alanına kan teslimatı testini başarıyla tamamladı ile ilgili etiketler Kan İHA sıhhiyeci iha havadan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.