Sigortacılardan kur uyarısı

Türkiye Sigorta Birliği, döviz kurlarında gözlemlenen artış nedeniyle “Sigortalı kıymetlerin poliçe bedeli, piyasa değerindeki değişikliğe göre güncellenmeli” uyarısında bulundu.

Türkiye Sigorta Birliği (TSB), yayınladığı bildiride "Döviz kurlarında yaşanan hızlı değer artışı, özellikle ticari işletmelerin varlıklarının sigorta bedellerinin düşük kalmasına neden olmaktadır. 'Eksik Sigorta' olarak adlandırılan bu durumdan korunmak ve mağduriyet oluşmasını engellemek için sigortalılarımızın poliçelerinde güncellemeye gitmeleri gerektiğini vurgulamakta yarar görüyoruz." ifadelerini aktardı.

Yapılan açıklamada, döviz kurlarındaki yükseliş ve piyasada gözlemlenen diğer hareketlilikler dolayısıyla, sigorta yaptırıldığı tarihe göre değerleri artan makine, teçhizat, ham madde, konut ve iş yerleri ile diğer mal varlıklarının sigorta bedellerinin, güncel piyasa fiyatlandırmasını yansıtacak şekilde düzenlenmesi ile mağduriyet yaşanmasına önlem alınacağı belirtildi.

Sigorta sözleşmesi yapılırken kesinleştirilmesi gereken unsurlardan en önemli olanının "sigorta bedeli" olduğu vurgulanan açıklamada, sigorta bedelinin sigorta yapılan kıymetin piyasa ücreti olduğu hatırlatıldı.

SİGORTALILAR DÖVİZE BAĞLI KIYMETLER İÇİN BEDELİ REVİZE ETMELİ

TSB’nin bildirisi şöyle:

Sigorta bedelinin doğru belirlenmesi, hasar oluştuğunda mağduriyet yaşanmaması için son derece önemlidir. Döviz kurlarında yaşanan hızlı değer artışı, özellikle ticari işletmelerin varlıklarının sigorta bedellerinin düşük kalmasına neden olmaktadır. 'Eksik Sigorta' olarak adlandırılan bu durumdan korunmak ve mağduriyet oluşmasını engellemek için sigortalılarımızın poliçelerinde güncellemeye gitmeleri gerektiğini vurgulamakta yarar görüyoruz.

Sigortalılarımızın, özellikle yabancı para birimine bağlı kıymetler için, sigorta bedelini mutlaka kur farklarını dikkate alarak revize ettirmeleri büyük önem arz etmektedir. Gerek ticari işletmelerin gerekse bireysel sigortalılarımızın hem mevcut sigorta dönemindeki poliçelerinde güncelleme yapmaları hem de yenileme döneminde poliçeleri oluşturmaya başlarken piyasa değerindeki değişikliği sigorta bedeline tam yansıtmaları gerekmektedir. Türkiye Sigorta Birliği olarak her zaman sigortalılarımızın yanında olmaya ve ülke ekonomisi için katma değer üretmeye devam edeceğiz.

Sigortacılardan kur uyarısı ile ilgili etiketler Türkiye Sigortalar Birliği sigortacılık döviz kuru
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.