Sığınmacılara yönelik nefret kokan paylaşıma çok çarpıcı yanıt geldi: İşin iç yüzünü böyle anlattı

Türkiye'nin düzensiz göçle mücadelesi sürerken bir yandan da ülkede yaşayan sığınmacıları karşı nefret söylemleri artıyor. Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda sığınmacılara yönelik tartışma yaratan sözler söyledi. Demirtaş'a yanıt ise yıllarca Birleşmiş Milletler'de görev yapmış Metin Çorabatır'dan geldi.

Türkiye'de sığınmacılara karşı yükselen nefret ve ırkçılık tartışma konusu olmaya devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Suriyeli sığınmacıları evlerine göndereceğiz' şeklindeki sözleri sığınmacılara yönelik nefreti yeniden tartışmaya açarken sosyal medyadan geçtiğimiz günlerde dikkat çeken bir paylaşım geldi.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, faşizm kokan paylaşımında dünyadaki hiçbir ülkenin 5 milyon mülteci alamayacağını savunarak "Ama siz milyonlarca mülteci ile doğru kararlar alamazsınız" dedi. Demirtaş ayrıca Türkiye'nin savaştan kaçan mültecileri kabul etmesini savunanlara ise "'Sen Faşistsin vs vs” diyenlere şu şartı getireceksin: Tamam kardeşim bu büyüklükte ve bu hızda ve bu kontrolsüzlükte gelen mültecilere tepki gösterenlere faşist diyebilirsin ama bir şartla: Evine bir mülteci aile alıp bakacaksın” dedi.

DEMİRTAŞ'A EN YETKİLİ İSİMDEN YANIT

Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın sığınmacılarla ilgili yaptığı paylaşımına yanıt ise İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi Başkanı Metin Çorabatır'dan geldi. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Dış İlişkiler Müdürü ve Basın Sözcüsü görevlerini 1995-2013 yılları arasında yürüten Çorabatır, Twitter hesabından verdiği yanıtta devletlerin düzensiz göçe karşı sınırları korumanın hakkı olduğunun altını çizdi.

Çorabatır, Demirtaş'ın 'sınırlı sayıda mülteci alınmalı' sözlerine ise "Astronomik sayıda mülteci kabul etmemek nasıl olur? Kaç tanesini neye göre alıp, kaç tanesini sınırın öteki tarafında ölüme terk edeceksiniz?" şeklinde yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun sığınmacılarla ilgili yaptığı açıklamalara da tepki gösteren Çorabatır, bu söylemlerin sığınamcılara karşı ırkçı ve nefret saldırılarını körüklediğinin altını çizdi.

Metin Çorabatır'ın verdiği yanıt şöyle:

 Sığınmacılara yönelik nefret kokan paylaşıma çok çarpıcı yanıt geldi: İşin iç yüzünü böyle anlattı

Sığınmacılara yönelik nefret kokan paylaşıma çok çarpıcı yanıt geldi: İşin iç yüzünü böyle anlattı - Resim : 2

Sığınmacılara yönelik nefret kokan paylaşıma çok çarpıcı yanıt geldi: İşin iç yüzünü böyle anlattı - Resim : 3

 

 

 

Sığınmacılara yönelik nefret kokan paylaşıma çok çarpıcı yanıt geldi: İşin iç yüzünü böyle anlattı ile ilgili etiketler Sığınmacı özgür demirtaş tiwtter paylaşım Metin Çorabatır
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.