Sigaraya ne kadar zam geldi?2018 sigara fiyatları! Amerikan sigaralarına yüzde kaç ek vergi yapıldı?

Sigara fiyatlarına ne kadar zam yapıldığı merak ediliyor. ABD menşeli bazı mallara ek vergi uygulaması geldi. ABD'den ithal edilen bazı ürünlere ek vergi getiren karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Ek vergi uygulamasından sonra ise vatandaşlar sigara fiyatlarını araştırmaya başladı. Peki sigaraya ne kadar zam geldi? Sigaraya yüzde kaç ek vergi geldi? 2018 sigara fiyatları! Detaylar haberimizde...

Sigaraya ne kadar zam geldi? Ek vergi gelen ürünler günün araştırılan konuları arasında yer alıyor. ABD'den ithal edilen bazı ürünlere ek vergi getiren karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Vatandaşlar ise sigaraya gelen zam oranı merak ediyor. Peki sigaraya ne kadar zam geldi? Sigaraya yüzde kaç ek vergi geldi? 2018 sigara fiyatları! Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

Sigaraya ne kadar zam geldi?2018 sigara fiyatları! Amerikan sigaralarına yüzde kaç ek vergi yapıldı?

Amerikan sigaraları : Marlboro, Philip Morris, Basic, L&M, Chesterfield, F6, Parliament, Camel

ABD menşeli bazı ürünlerin ithalatında ek mali yükümlülük uygulanmasına dair kararda değişiklik yapılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 11 Haziran 2018'de yürürlüğe konulan ABD menşeli bazı ürünlerin ithalatında ek mali yükümlülük uygulanan oranlar yüzde 100 artırıldı.

Kıvanç Tatlıtuğ ve Cansu Dere birlikte mi rol alacak?Kıvanç Tatlıtuğ ve Cansu Dere birlikte mi rol alacak?
Magazin
Yapılan düzenleme ile kuruyemiş ürünlerine yüzde 20, prince yüzde 50'ye, alkol oranı yüzde 80'den az olan içeceklere yüzde 140, tütün ürünlerine yüzde 60 ve binek otomobillere yüzde 120 ek vergi uygulanacak.

Buna göre, ithalatında ek mali yükümlülük tahsil edilecek bazı ABD menşeli ürünler ve uygulanacak yeni oranlar şöyle:

Sigaraya ne kadar zam geldi?2018 sigara fiyatları! Amerikan sigaralarına yüzde kaç ek vergi yapıldı? - Resim : 2

 SİGARA

Sigara, günümüzde yaygın olarak tütünün kâğıda sarılmasıyla yapılarak kullanılan bu içeceğin MS ve 18. yüzyılda Avrupa'ya İspanya yoluyla Amerika Kıtası'ndan geldiği sanılmaktadır. Sigara yüzünden her sene 6 milyon kişi ölmekte yani her 10 ölümden birinin nedeni sigara

İlk yıllarda tütün yaprağına daha sonra da ince kâğıda sarılarak içilmeye başlanmıştır. Bizet'nin operası Carmen 1830'ların İspanya'sını anlatır ve oyunun kahramanı Carmen başlarda bir sigara fabrikası işçisidir. Fransa'da ilk sigara fabrikası Fransız devlet tekel şirketi tarafından 1845'te kurulmuştur.

İngilizler sigarayla ilk defa Kırım Savaşı'nda (1853 - 1856) Osmanlı askerlerinde görerek tanışmıştır. Osmanlı Devleti, devlet gelirlerini artırmak için sigarayı devlet tekeline alınca, sigara üretimiyle uğraşan Rum tüccarlar, o zamanlar İngiliz himayesinde olan Mısır'a göç etmiş ve Mısır'da 1880-1915 yılları arasında dev bir sigara endüstrisi oluşmuştur.

Avrupa ve Amerika'da I. ve II. Dünya Savaşı yıllarında sigara askerlere genel ihtiyaç olarak dağıtılmış, 1965 yılına kadar sigara tüketimi yükseliş eğilimi göstermiş ama zararları hakkında bilinçlenme yayıldıkça tüketim azalmıştır. Gelişmekte olan ülkelerde ise hâlen sigara tüketimi yükseliş eğilimindedir.


ABD giyim markaları : Tommy Hilfiger, Nike, Polo, Ralph Lauren, Hugo Boss, Calvin Klein, Levi’s, Timberland, Lee, GAP,

ABD otomobil markaları : Chevrolet, Chrysler, Dodge, Ford, GMC, Hummer, Jeep

ABD malı elektronik markalar : -Apple, Microsoft, Intel, Dell, HP, Amazon, AMD, Bose, IBM, Nvidia, Sandisk, Seegate, Viewsonic, Western Digital, Qualcomm, Alienware, Beats By Dre, Fitbit, Gemini ve Jabra.

ABD markalı gıda markaları : First Sakız, Falım, Kraft, Fritolay, Milka, Ruffles, Doritos, Lays, Cheetos, Mc Donalds, Burger başta olmak üzere bir çok hazır yiyecek zinciri de ABD menşeli.

ABD malı içecek markaları : Coca Cola, Pepsi, Yedigün, Sprite, Fanta, Schweppes, Damla Su, Danone, Hayat Su, Cappy

ABD markalı temizlik ürünleri : Ace, Air Wick, Ajax, Aldays, Alo, Ariel, Axe, Calgon, Clit Bang,  Colgate, Dettol,  Fairy, Finish, Head & Shoulders, Hacı Şakir, Ipana, Jhonsons Baby, Loreal, Lux, Max Factor , Nıvea, Oral-B, Orkid, Palmolive, Pantene, Prima,  Perwoll, Prima, Protex, Rinso, Rejoice, Sensodyne,  Vileda, Vanish, Veet, Vim, Febreze, Koleston, New Wave, Discreet, Gillette

Sigaraya ne kadar zam geldi?2018 sigara fiyatları! Amerikan sigaralarına yüzde kaç ek vergi yapıldı? ile ilgili etiketler sigara zam 2018 ek vergi ne kadar
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.