Sigaraya cepleri alevlendirecek zam yolda! Paket başına büyük artış! Bu iddialar doğruysa vatandaş artık tütün saracak!

Sigara içiyorsanız, kendinizi bazı kötü haberlere hazırlayın - önümüzdeki günlerde sigara fiyatlarının artması bekleniyor. Bazı tütün ürünlerinin paket fiyatı 5-10 TL artacak ve 50 TL tabana ulaşacak. 2023 sigara fiyatlarına yapılan zamlar ve hangi markaların etkileneceği hakkında soru sormak için internete giren pek çok insan için, değişikliklere hazırlanmanıza yardımcı olacak bazı bilgileri derledik.

Sigara tiryakileri için ufukta bir sigara fiyatı artışı görünüyor ve sigara içenlerin bu artışa hazırlıklı olması gerekecek. 50 TL'ye ulaşması beklenen fiyatların sigara içen vatandaşa ağır bir darbe vurması bekleniyor. Peki beklenen artışlar sonrasında fiyatlar ne olacak? İşte detaylar.

SİGARA FİYATLARINDAKİ ARTIŞLARDA SON DURUM NE?

Bir süredir sigara fiyatlarına zam yapılacağı söylentileri dolaşıyor ve şimdi bu konuşma eyleme dönüşüyor gibi görünüyor. İçeriden edinilen kaynaklar, bazı sigara fiyatlarının yaklaşan artışla birlikte 50 TL'ye ulaşabileceğini öne sürüyor. 2023'teki önceki artışlar, tütün ürünlerinin paket fiyatlarında değişikliklere neden oldu, bu nedenle bu sefer ne bekleyeceğinizi bilmekte fayda var.

Her markanın fiyat artışlarından tam olarak ne kadar etkileneceğini söylemek zor, ancak hepsinin fiyatta bir miktar artış göreceğini söylemek doğru olur. Şu anda en ucuz sigara 32 TL civarında iken en pahalısı 40 TL civarında. Yaklaşan zamlarla birlikte fiyatlar daha da yükselecek ve bazı markalar 50 TL'ye ulaşacak.

SİGARA FİYATLARININ SON DURUMU NE OLACAK?

Sigaraya cepleri alevlendirecek zam yolda! Paket başına büyük artış! Bu iddialar doğruysa vatandaş artık tütün saracak!

2023 yılına girerken sigara fiyatlarının şimdiden yükselişe geçtiği aşikar. Nitekim 5 Ocak'ta sigara fiyatlarına 4 TL'lik zam yapılmış, zam sonrası paketler 36 TL'den satılmıştı. En ucuz sigara paketi 23 TL'ye, en pahalısı ise 40 TL'ye ulaştı.

Ancak, sigara içenler için daha fazla kötü haber var. Sigara fiyatlarına yakın zamanda bir zam daha gelmesi bekleniyor ve bazı fiyatlarda paket başına 5-10 TL artış bekleniyor. Bu da sigaranın taban fiyatının 50 TL olacağı anlamına geliyor ve sigarayı daha da pahalı bir alışkanlık haline getiriyor.

Sigara fiyatlarına yapılan zamların detayları henüz netlik kazanmamış olsa da zam için hazırlıklara şimdiden başlamak önemli. Fiyatlar nispeten düşükken en sevdiğiniz markayı stoklayın ve uzun vadede paradan tasarruf etmek için sigarayı tamamen azaltmayı düşünün.

Sigaraya cepleri alevlendirecek zam yolda! Paket başına büyük artış! Bu iddialar doğruysa vatandaş artık tütün saracak! ile ilgili etiketler sigara zam
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.