Sigara zamları netleşti: En ucuzu 22 lira

Sigaradaki ÖTV artışının ayrıntıları belli oldu. Bundan önce en düşüğü 17,5 liradan satılan sigaralar, 4,5 liralık zamdan sonra artık 22 liradan satışa sunulacak.

Enflasyon verisinin dün duyurulmasının ardından bugünden itibaren sigara ve alkol fiyatlarında ÜFE oranı olan yüzde 47,4 düzeyinde artışa gidildi.

Böylece sigara ve alkol fiyatlarına yüzde 15 ve yüzde 26 aralığında zam gelirken, en ucuz sigara 22 lira olacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan yeni zamla birlikte sigaralardan alınan asgari maktu ÖTV tutarı 0,4883 liradan 0,7197 liraya, maktu ÖTV tutarı da 0,4851 liradan 0,7150 liraya çıkarıldı. Yüzde 63 olarak uygulanan nispi vergi oranında ise değişikliğe gidilmedi.

Sigara zamları netleşti: En ucuzu 22 lira

Yeni ücretler ile birlikte her bir paket sigaradan alınacak en düşük ÖTV tutarı 15,11 lira oldu. Sigaralardan paket başına yüzde 18 de KDV alınmasının yanı sıra maktu vergi tutarlarında yapılan bu zamlarla birlikte nispi yüzde 63'lük verginin düşük kalması, sigaraya zam yapılmasını zorunlu kıldı.

Sigara zamları netleşti: En ucuzu 22 lira ile ilgili etiketler sigara zam
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.