Sıfır konut projesinden sonra rota, ikinci el konuta çevrildi! Açıklama geldi

Sıfır konut projesinin ardından hayata geçirilecek olan ikinci el konut projesine ilişkin açıklamalar peş peşe geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu projeyi Ankara Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Akçam değerlendirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişiklik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü kampanya kapsamında sıfır konut almak isteyen vatandaşların yüzde 0,69 faiz ile konut satın alabileceğine ilişkin açıklama geçtiğimiz ay gelmişti. 16 Ocak’ta başlayan projede ilk 10 günden 8 binden fazla başvuru alındı. Özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyükşehirlere konut projesine ilgi yoğunken; hükümetten ikinci bir konut projesi müjdesi geldi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişiklik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hayata geçirdiği sıfır konut projesi kapsamında talebin yoğun olması, ikinci el konut projesinin yapılıp yapılmayacağını akıllara getirmişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un sinyallerini verdiği ikinci el konut projesi kapsamında açıklama geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Projenin detayları yavaş yavaş ortaya çıkarken; konuya ilişkin konuşan isim Ankara Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Akçam oldu.

İKİNCİ EL KONUT PROJESİ İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Sıfır konut projesinden sonra rota, ikinci el konuta çevrildi! Açıklama geldi

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara iki ayrı müjde vermişti. İlk olarak Roman vatandaşlara özel bir proje hazırladıklarını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından ise ikinci el konut projesini hazırlıklarının başladığını bildirmişti. Önceliklerinin sıfır konut projesi olduğunu bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci el konut projesi için seçimden sonrasına işaret etse de detaylar kulislere yansımaya başladı.

ATV Haber, ikinci el konut projesinin detaylarına ulaştı. ATV Haber’in iddialarına göre, ikinci el konut projesinde faizler yüzde 0,99’dan başlayarak vatandaşlara konut finansman desteği sağlanacak. 15 yıl yani 180 aya kadar taksit planı oluşturulabilecek olan yeni proje kapsamında 1 milyonluk kredi için aylık 11 bin 924 TL civarında olacak.

İKİNCİ EL KONUT PROJESİ İÇİN TEDBİRLER ALINACAK

Öte yandan sıfır konut projesi kapsamında ortaya çıkan fiyat artışı, yanlış rayiç bedeli gibi engellerin önüne geçmek isteyen hükümet, önlemleri erken almaya başladı. Yeni konut projesi öncesinde ilan sitelerinden bilgiler istemeyi planlayan ilgili bakanlık, yüksek fiyat artışı yapanları böylelikle tespit etmiş olacak.

Ayrıca, yeni konut projesini değerlendiren Ankara Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Akçam ise, açıklamalarıyla dikkat çekti. Akçam, “Devlet bankalarının 300 bin TL ile sınırlı olan kredilerindeki rakam yukarı doğru çıkarılırsa rahatlıkla konut almak için vatandaşlar talip olacaktır. Tapu tarafında, vergi tarafında bir hareketlilik olur” diye konuştu.

Sıfır konut projesinden sonra rota, ikinci el konuta çevrildi! Açıklama geldi ile ilgili etiketler sosyal konut konut Recep Tayyip Erdoğan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.