Sıfır araç piyasasının tedarik sorunu çözülüyor! İşte fırsat

Otomobil sektöründe devam eden tedarik zinciri sıkıntılarını sona erdirecek bir hamle Çin’den geldi. Çinli otomobil şirketi Chery’nin piyasaya süreceği yeni otomobilleri araç alacakları heyecanlandırdı. İşte detaylar…

Koronavirüs pandemisinin en olumsuz etki sağladığı alanlardan biri de otomobilin de içerisinde yer aldığı üretim sektörlerine oldu. Ekonomik anlamda bu sektörleri olumsuz etkileyen koronavirüs, özellikle de beraberinde getirdiği tedarik zinciri sıkıntıları nedeniyle vatandaşların alım gücünü zorlamaya başladı. Öyle ki, artan tedarik sıkıntıları, sıfır araçların geçtiğimiz yıl bekleyenden daha fazla zam almasına neden oldu.

Tedarik sıkıntılarının yarattığı maliyetlerden kaynaklı olarak araç almaktan vazgeçen vatandaşlar, ikinci el araç piyasasına yönelirken; birinci el piyasasından araç almak isteyen vatandaşlar ‘araç yok’ lafından sıkılmaya başladı. Bu soruna bir çözüm üretecek olan Çinli otomobil şirketi Chery, piyasalara müjdeli haberi verdi. Chery’in Türkiye pazarına da girmek istediği biliniyordu. Chery, başta Türkiye olmak üzere tüm sıfır araç sıkıntısı çeken ülkelerdeki vatandaşlara müjdeli haberi verdi.

CHERY, YOLLARA DÜŞÜYOR

Sıfır araç piyasasının tedarik sorunu çözülüyor! İşte fırsat

Koronavirüs salgınıyla başlayan çip krizinin sıfır araç tedariğinde oluşturduğu sorunlar, özellikle Avrupalı üreticileri etkilemişti. Otomobil konusunda dünyanın ikinci önemli bölgesi olan Çin, sıfır araç arayanlar için harekete geçti.

2022 yılında yabancı ülkelere 3 milyon 110 bin araç ihraç eden Çin, yüzde 54’ü aşan ihracatı ile ilk üçe girmeyi başardı. Almanya’yı geçerek ikinci sıraya yerleşen Çin, her geçen gün otomobil sektöründe daha çok söz sahibi olmaya başladı. Chery’den yeni modelin yollara düşmeye hazır olduğuna ilişkin açıklama geldi.

TÜRKİYE PAZARI İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

Öte yandan Çinli elektrikli otomobil üreticisi Chery, bir süredir Türkiye pazarına girmek için de hazırlıklar gerçekleştiriyordu. Bu kapsamda üç farklı SUV modeli ile pazara girmeye hazırlanan Chery, Türkiye’deki tedarik sıkıntısını sona erdirecek müjdeyi verdi.

İlk teslimatları bahar aylarında yapma çözü veren Çinli otomobil markasının ardından Çin Başkonsolosluğu’ndan bir açıklama geldi. 4 bine yakın otomobilin Şangay’dan Türkiye’nin Derince limanına doğru yola çıktığını duyuran Başkonsolosluk, tedarik sıkıntısı yaşamadan otomobil almak isteyenlere müjde gibi bir haber vermiş oldu.

Sıfır araç piyasasının tedarik sorunu çözülüyor! İşte fırsat ile ilgili etiketler Araç Chery Otomobil
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.